Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

[Àudio] La policia espanyola es repartia la persecució a personalitats independentistes abans del 9-N

|

- Publicitat -

Les filtracions escandaloses a través d’àudios de l’excomissari José Manuel Villarejo no s’aturen. Aquest cop, confirmen la mala praxi de la policia patriòtica a l’hora d’elaborar informes, atestats i filtracions a la premsa per desprestigiar l’independentisme.

En uns arxius que ha revelat el diari El Món, deixen entreveure com es va preparar l’ofensiva contra el procés abans de la consulta del 9-N.

Publicitat

En concret, en una trobada hi participaven el màxim comandament de la policia espanyola, Eugenio Pino, l’excomissari Villarejo, el cap d’informació a Barcelona i el cap de la divisió d’Afers Interns, Marcelino Martín Blas. Aquests últims van conversar sobre com perjudicar el partit de Convergència i Unió proposant filtrar les actuacions corruptes del partit a la premsa.

Els policies també es volien dividir els seguiments a les personalitats independentistes. Qui ho explica als àudios és Esteban, i Martín Blas li demana quedar-se el cas de l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell.

La policia espanyola també va fer un informe sobre el pacte nacional pel Dret a Decidir i tenia identificats tots els seus membres.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut