Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

[Àudio] Jordi Cuixart expandeix l’escàndol del ‘Catalangate’ al podcast de The New Yorker

|

- Publicitat -

El cas del ‘Catalangate‘ es va coneixent cada cop més a nivell internacional. Després de l’editorial del The Washington Post, un dels programes de ràdio més influents dels Estats Units ha entrevistat l’expresident d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i la seva dona, la periodista Txell Bonet, per aprofundir en el cas. L’espai Radio Hour, dirigit per l’editor de la revista The New Yorker, i que també ha comptat amb un dels autors d’aquesta investigació al voltant del programari PegasusRonan Farrow.

Cuixart va començar explicant que el van tancar a la presó només per la seva capacitat de mobilització de la ciutadania, i va denunciar les dificultats que ha suposat l’espionatge a l’hora de defensar-se davant de la justícia. D’altra banda, Txell Bonet va explicar el context en el qual el seu telèfon estava infectat (estava visitant Cuixart a la presó), relatant l’impacte personal i emocional que ha tingut l’exposició al programa Pegasus.

Publicitat

En l’entrevista, l’expresident d’Òmnium també va fer saber com influïa en la seva vida privada, explicant que allunyen els mòbils quan sopen amb la seva parella perquè volen parlar de personals o privats, i advertint del perill que poden suposar els telèfons mòbils.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut