Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

ÀUDIO | Indignació, nervis i corredisses entre els viatgers de Rodalies: “Sempre igual!”

|

- Publicitat -

Els usuaris de Rodalies de Mataró (Maresme) han viscut amb indignació i nervis l’avaria ferroviària a Adif que ha deixat sense el país sense trens de Renfe. Tot i que l’anomalia s’ha resolt pels volts de les 8.00 h, les portes del vestíbul de l’estació no han obert fins les 8.05 h, i els trens només passaven en sentit Barcelona. Això ha fet que a les andanes 1 i 3, on s’hi aturen els trens en sentit nord, s’hi hagin acumulat molts viatgers que no podien fer el seu trajecte amb destinacions com ara Calella o Arenys. Fins les 9.15 h no han passat els primers trens cap aquestes localitats, però el volum de combois ha estat pràcticament anecdòtic i ha fet falta que personal de Renfe anunciés des de la mateixa via les sortides dels combois.

D’altra banda, pel què fa els passatgers de Rodalies tornen a baixar indignats del tren aquest matí a l’estació Clot-Aragó, on es veuen moltes corredisses. “Sempre igual!”, diu a l’ACN la Marta, usuària de Rodalies que ha estat esperant mitja hora a l’estació de Llagostera i que ha arribat tard a la feina. Segons ella, l’estació estava “plena de gent queixant-se” i “no havien avisat de res”: “Feia tres hores que no passaven trens. Diversos treballadors habituals a l’estació comenten fora de càmera que mai havien vist una aturada massiva a Catalunya, però se senten alleugerits que finalment el servei s’hagi restablert cap a dos quarts de nou del matí. Temien un caos major tenint en compte avaries passades que només havien afectat una sola línia.

Publicitat

A Sabadell, sense noramlitzar-se

Els trens de Rodalies a l’estació de Sabadell Nord no han recuperat el servei amb normalitat aquest divendres al matí tot i que Renfe ha anunciat que s’havia començat a restablir el servei poc després de les 8 del matí. La megafonia de l’estació ha anunciat poc després de les 9 del matí que el proper tren trigaria més d’una hora en passar, cosa que ha acabat d’indignar els usuaris. Els viatgers s’han anat acumulant al vestíbul, on algunes informadores els podien donar poques previsions concretes, o a les andanes, entre resignats i indignats.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut