Diumenge, 27 de novembre de 2022 - Edició 1585
La República

ÀUDIO| Iceta menysprea l’exili i reclama a Puigdemont que torni a Espanya: “Després trobarem solucions felices”

El ministre espanyol encara té la barra de dir que han de fer els exiliats i sense pèls a la llengua demana que siguin condemnats

Redacció 08/07/2022
Miquel Iceta, ministre de cultura durant la seva intervenció al Fòrum Europa Tribuna Catalunya, el 15 de novembre del 2021.

El ministre de Cultura, Miquel Iceta, ha tornat a menysprear la decisió totalment legítima d’exiliar-se. Així mateix, ha tornat a posar al focus al president a l’exili, Carles Puigdemont i ha reclamat que ell, acompanyat de tots els altres polítics independentistes que no estan a Espanya han de tornar per a ser jutjats.

Iceta té la barra de dir que un cop jutjats, es trobaran “solucions felices com els indults als ja condemnats” pel Tribunal Suprem. El ministre espanyol exigeix que s’han de presentar si o sí davant del tribunal “i després en tot cas el govern decidir”.

Tot plegat ho ha deixat palès aquest divendres al matí a Rac 1. Iceta ha defensat que tots els líders independentistes haurien de passar pel mateix camí, que és el de “passar per davant de la justícia i donar comptes”. Un cop jutjats, Iceta ha apuntat a la possibilitat de concedir nous indults com ja va fer el govern espanyol amb els condemnats pel Suprem. Finalment, sense vergonyes ha aprofitat per opinar com creu que la injustícia espanyola actuaria: “potser faria una lectura dels fets no exactament idèntica a la que va fer durant el judici del procés” i ha recordat la “possibilitat de revisar” els delictes de rebel·lió i sedició.