Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

[Àudio] Forcadell sobre Borràs: “No ha de pensar en ella sinó en el prestigi del Parlament”

L’expresidenta de la cambra creu que l’actual hauria de “donar explicacions molt convincents” del seu cas

Redacció 30/06/2022
Pla de Carme Forcadell, intervenint en l'acte de la rebuda dels presos indultats

L’expresidenta del Parlament Carme Forcadell s’ha pronunciat sobre la situació de l’actual presidenta de la cambra, Laura Borràs, investigada pels suposats contractes irregulars quan dirigia la ILC del 2013 al 2017.

En una entrevista a la SER-Catalunya, no ha volgut respondre si creu que ha de dimitir, però ha deixat caure que “és presidenta i representa a tota la institució”. Per això, l’ha instat a no pensar en ella mateixa i a tenir en compte el prestigi de la institució. En aquest sentit, ha assegurat que ha de ser “una institució exemplar” i tenir “tolerància zero amb la corrupció”. “Ha de ser transparent, una institució de la qual els catalans ens sentim orgullosos”, ha afegit.

Segons Forcadell, el que hauria de fer ara Borràs és “donar explicacions molt convincents” sobre el seu cas i tot el que l’envolta, “perquè no només ha de pensar en la seva situació i en la situació del moviment independentista, que no pot tenir cap ombra de sospita sobre l’honestedat; per sobre de tot hi ha d’haver el prestigi de la institució que representa”.

Tanmateix, l’expresidenta afirma que “no sap què faria” si estigués en la situació de Borràs, i tampoc assegura tenir clar que dimitís ni pensés a deixar el càrrec.