Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

[Àudio] Comín treu ferro a les exigències de l’advocat de la UE: “No serà difícil demostrar que hi ha una fallada sistèmica”

|

- Publicitat -

L’eurodiputat de JxCat Toni Comín ha expressat que tornaran a “jugar el partit” davant el TJUE, després que l’advocat general del tribunal hagi dit que cal demostrar “deficiències sistèmiques” en el sistema judicial per denegar una euroordre. En declaracions a Catalunya Ràdio, Comín ha assegurat que les condicions seran “més exigents” però que no els preocupa gaire “demostrar que a Espanya hi ha una fallada sistèmica i un risc de vulneració dels drets fontamentals”. “No serà tan difícil demostrar això. Haurem de tornar a jugar el partit”, ha afegit. En aquesta línia, ha afirmat que la darrera decisió de l’advocat general “no vol dir que no es pugui tornar a guanyar” i que han perdut “una batalla i no una guerra”.

Comín ha admès que estan sorpresos: “No perquè ens contradigui a nosaltres, sinó perquè es basa en la jurisprudència del tribunal de justícia però la utilitza d’una manera molt parcial”. Ha raonat que l’advocat general “cita sentències del TJUE per a defensar les seves posicions, però les cita de manera esbiaixada o es deixa paràgrafs”.

Publicitat

Et pot interessar  Puigdemont, sobre el posicionament de l’advocat del TJUE: "Si s'acaba confirmant, algú haurà d'explicar l'ús partidista del Parlament Europeu"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut