Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

[ÀUDIO] Carmen Calvo reconeix que l’objectiu dels indults “és que Catalunya surti del bucle del procés”

|

- Publicitat -

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha defensat que els indults no són una “crítica” a una sentència i que “no tenen res a veure” amb el funcionament del poder judicial. En una entrevista aquest divendres al matí a Canal Sur, Calvo ha negat que sigui un debat jurídic, ha argumentat que és un instrument que “existeix en totes les democràcies” i que depèn del poder executiu. La vicepresidenta ha afirmat que qualsevol govern “responsable de la política d’aquest país” ha “d’intentar per tots els mitjans prendre decisions perquè una part tan important del territori”, com és Catalunya, “surti d’aquest bucle melancòlic i frustrant d’intentar trencar l’ordre constitucional sense que ho pugui aconseguir”.

Calvo ha subratllat que es concedeixen indults “gairebé cada setmana” i, sobre les crítiques de membres del PSOE, ha afirmat que el partit socialista “és on ha d’estar”. La vicepresidenta ha remarcat que el posicionament del PSOE és el que marca el secretari general, Pedro Sánchez. D’altra banda, Calvo ha esperat que ERC “condueixi la política catalana a la realitat”.

Publicitat

Podeu escoltar les declaracions de Carmen Calvo aquí:

 

Et pot interessar  El Tribunal de Comptes ignora l'amnistia i demana 3,1 milions d'euros a Puigdemont, Junqueras, Mas i la resta d’encausats pel ‘procés’ i l'-1O
Publicitat

Opinió

Minut a Minut