Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

[Àudio] Boye, a les portes del TJUE: “El tribunal no resoldrà res pensant en la unitat d’Espanya”

|

- Publicitat -

L’advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, ha tornat a mostrar-se optimista en un dia clau per la lluita judicial a Europa contra el jutge feixista Llarena.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Boye ha parlat des de les portes del TJUE per recordar que la lliure circulació dels exiliats està en joc, i que un cop se sàpiga quan l’advocat general presentarà les seves conclusions, s’haurà d’esperar a la sentència, que Boye calcula que arribarà aquest juny.

Publicitat

En aquest sentit, Boye també ha assegurat que el tribunal “no estarà resolent res pensant en la unitat d’Espanya sinó en el dret de la UE”, i ha deixat per terra l’estratègia de Llarena, que es juga el coll amb tot plegat, ja que “el que pot guanyar és molt poc i el que pot perdre és tot”.

Amb tot, Boye també diu que en cas que Llarena guanyi no està tot perdut, ja que s’hauria de tornar a lluitar per les euroordres, posant d’exemple tots els arguments amb els quals els han donat la raó a Europa en reiterades ocasions, i que desmunten les competències del Supremo per ficar el nas en tot aquest assumpte. “Nosaltres sempre hem anat en una mateixa línia d’interessos, i ells van provant en funció dels interessos, i això el TJUE ho veu molt malament”, ha reblat l’advocat, que ha tornat a garantir el retorn del president i la resta d’exiliats a Catalunya.

Et pot interessar  Brussel·les recorda que elevar un cas com el de l’amnistia al TJUE suspèn el procés judicial a l’espera de la decisió
Publicitat

Opinió

Minut a Minut