Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Atac repressiu de la justícia espanyola: L’Audiència Nacional processa els CDR de l’Operació Judes

García Castellón s’inventa el relat fals i diu que formaven part d’una cèl·lula “clandestina” i “radicalitzada”, i els processa per organització terrorista

Avatar
Agències 14/09/2021
Pla general de les sis persones que l'Audiència Nacional ha citat a declarar en el marc de l'operació Judes. Imatge del 22 de juny de 2020. (Horitzontal)

El magistrat de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón ha processat per pertinença a organització terrorista als 13 presumptes membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) vinculats amb la denominada ‘Operació Judes’, practicada el setembre de. 2019, i a nou d’ells, a més, per tinença, dipòsit i fabricació de substàncies o aparells explosius i inflamables de caràcter terrorista. En el seu acte de processament, el magistrat considera que aquest grup formava dins dels CDR l’anomenat Equip de Resposta Tàctica (ERT), una cèl·lula integrada pels investigats formada per grup reduït d’individus de diferents CDR, que “evidencien una gran radicalitat”.

La creació d’aquesta cèl·lula ve motivada, prossegueix el jutge, per la necessitat de comptar dins de l’estructura dels CDR amb un grup clandestí d’individus de la màxima confiança i que es mostren totalment lliurats a “la causa”, havent-li estat encarregades la realització de les accions més sensibles.