Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Atac repressiu de la Guàrdia Civil contra empresaris independentistes

|

- Publicitat -

La Guàrdia Civil ha llençat aquest dimecres una operació contra un grup d’empresaris propers a ERC i JxCat, i van col·laborar en el desviament de fons públics a Bèlgica per finançar l’estructura de Carles Puigdemont. Entre els primers arrestats hi hauria l’exdirigent d’ERC, Xavier Vendrell, l’altíssim dirigent de convergència, David Madí, qui també era secretari de Jordi Pujol i mà dreta d’Artur Mas, i finalment Oriol Soler, un empresari de comunicació de l’òrbita d’ERC. Als tres se’ls investiga per presumptes delictes de malversació de fons públics, de blanqueig de capital, prevaricació, trànsit d’influències i desordres públics. El dispositiu està dirigit pel jutjat número 1 de Barcelona i té el seu origen en unes diligències obertes ara fa quatre anys per la presumpta malversació de fons de la diputació de Barcelona, per injectar recursos al procés a través de fundacions mercantils properes a Convergència Democràtica.

A més, avancen que els agents tindrien previst efectuar més d’una vintena de detencions més en el dia d’avui. De fet, a les informacions avançades pel Confidencial, es titlla directament els empresaris com a “promotors del Tsunami Democràtic”

Publicitat

ACTUALITZACIÓ: La Guàrdia Civil també ha detingut el director de l’oficina de Puigdemont, Josep Lluís Alay i encara hi ha diverses entrades i registres en marxa.

 

 

Et pot interessar  Detenen a Barcelona un presumpte terrorista d'Estat Islàmic
Publicitat

Opinió

Minut a Minut