Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Assumpta Escarp, la candidata del PSC a la presidència del Parlament

"No hi ha cap dubte que un perfil com el d'Assumpta Escarp és el que necessita el Parlament per recuperar el camí de la normalitat i dignitat institucionals", defensen els socialistes

|

- Publicitat -

El PSC ja ha decidit qui es presentarà per a ocupar el càrrec de la presidència del Parlament de Catalunya. Després que la portaveu dels socialistes a la cambra catalana Alícia Romero assegurés que el partit es veu amb possibilitats d’ocupar el càrrec, la cúpula del PSC s’ha reunit aquest matí per tal de decidir la candidatura a la presidència. La candidata que els socialistes proposaran en el ple extraordinari del divendres que ve és Assumpta Escarp.

Els socialistes han decidit per unanimitat que sigui Escarp qui es presenti a la presidència del Parlament, ara que el Suprem ha obligat la Mesa a retirar l’escó a la presidenta suspesa de la cambra, Laura Borràs. La presidència del Parlament, que des del mes de juliol ostenta la vicepresidenta primera amb funcions de presidenta, Alba Vergés, està en situació d’interinitat des d’aleshores, i arran de la sentència condemnatòria a Borràs, els socialistes han insistit en nombroses ocasions a resoldre aquesta situació, tot i que el seu principal objectiu és ocupar la cadira presidencial de la cambra.

Publicitat

“No hi ha cap dubte que un perfil com el d’Assumpta Escarp és el que necessita el Parlament per recuperar el camí de la normalitat i dignitat institucionals”, defensen els socialistes en un comunicat. Una candidatura que, a ulls dels socialistes, suposa “jugar fort”, tal com ha avançat poques hores abans Alícia Romero. Romero també ha reivindicat el PSC com la força amb més “suports” al Parlament, on té 33 diputats, igual que ERC. Els republicans, d’altra banda, sostenen que ha de ser Junts qui designi la presidència.

Et pot interessar  El PSC rebutja "posar vetos" per formar govern després del 12-M

ha lamentat que la decisió de la Mesa de retirar l’escó a Laura Borràs “arriba tard” i que s’ha anat “desprestigiant” la institució. Divendres que ve hi haurà un ple extraordinari per elegir el relleu a la presidència de la cambra catalana.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut