Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Assita Kanko, símbol dels eurodiputats que donaran suport a Puigdemont, Comín i Ponsatí

Va fer-los d’amfitriona el dia que van recollir les credencials i avui els ha expressat un cop més el suport: “mai contribuiré a enviar Carles Puigdemont a la presó”

Redacció
Redacció 08/03/2021
Ll'eurodiputada Assita Kanko (N-VA) en declaracions a l'ACN l'estiu del 2019.

L’eurodiputada de la Nova Aliança Flamenca, Assita Kanko, es va fer molt coneguda a Catalunya quan va fer d’amfitriona de Carles Puigdemont i Toni Comín quan van recollir l’acta al Parlament Europeu. Des d’alhesores ha donat sempre suport a la causa catalana i aquest migdia, poc abans, que es voti el suplicatori que demana que se’ls aixequi la immunitat perquè Espanya pugui reactivar l’euroordre contra ells ha expressat un cop més la seva solidaritat. Ho ha fet amb aquesta piulada: “La cerca de l’autodeterminació no mereix l’exili ni una dècada entre reixes. Mai contribuiré a enviar el president Carles Puigdemont i els seus amics al Parlament europeu a la presó, i com a eurodiputada flamenca, votarà avui contra l’aixecament de la seva immunitat parlamentària”.

Kanko, nascuda el 1980 a Burkina Faso va sobreviure la mutilació genital femenina de petita i des de llavors ha fet campanya per a la seva prohibició. Arran de l’assassinat de l’influent periodista Norbert Zongo, va estudiar periodisme als Països Baixos i es va convertir en activista dels drets humans. Més tard es va establir a Bèlgica, on resideix des del 2008. És eurodiputada des de l’any 2019 pel partir neerlandès Nova Aliança Flamenca. Ha destacat com activista pels drets de les dones i va fundar una organització anomenada Polin per impulsar la igualtat d’oportunitats i la implicació de la dona a la política. Defensa els valors de la Il·lustració i una millor integració de les persones migrades en la societat.