Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Asens diu ara que “la cúpula judicial intenta un acte de colpisme constitucional”

|

- Publicitat -

El portaveu d’En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens, alerta que la cúpula judicial intenta un “acte de colpisme constitucional”. D’aquesta manera s’ha referit en una entrevista a ‘Vilaweb’ als nomenaments que vol fer el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) el 30 de setembre malgrat tenir el mandat caducat. “Posem molt el focus en el poder polític i no en el judicial i que això és un error. Perquè ara mateix la situació que hi ha al poder judicial és un gran problema, potser és el problema amb majúscules”, ha afirmat. Segons Asens, el PP vol “perpetuar” el control ideològic de la cúpula judicial per raons polítiques i per “salvar-se de judicis incòmodes”.

Segons Asens, el PP pretén mantenir “artificialment” la majoria absoluta, la que va tenir fa anys i va perdre. I la cúpula judicial “intenta un acte de colpisme constitucional”.

Publicitat

“Imagineu que el president del govern després de perdre les eleccions continués aprovant lleis i no permetés que es formés el nou govern ni prengués possessió del nou govern sorgit de les urnes. Doncs això. Els membres d’aquest consell, que són molt pròxims al PP majoritàriament, tenen el mandat caducat fa dos anys. El PP n’impedeix la renovació des del parlament i la situació s’aprofita per a colonitzar ideològicament i de manera partidista el poder judicial. És molt greu”, ha argumentat.

El portaveu dels comuns al Congrés veu com una “evidència” que el poder judicial “fa el guió de la política a Espanya des de fa anys” i se sent amb dret de destituir un Estatut votat per dos parlaments, referendat per referèndum i, fins i tot, signat pel Rei”. “Intervé en la política catalana, posant i traient presidents, cosa que en tot cas hauríem de fer els votants. Als efectes del poder judicial encara som al parlament del 2013, no al del 2020”, ha conclòs.

Et pot interessar  Albiach insisteix que els vots dels comuns "no serviran per fer de Catalunya el casino més gran d'Europa"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut