Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Asens defensa que el possible acord per la llei d’amnistia “blindarà encara més” els encausats per Tsunami

El dirigent dels comuns presenta 616 de 250 avals necessaris per ser candidat a les eleccions europees

|

- Publicitat -

Jaume Asens “creu” que, amb el possible nou redactat de la llei d’amnistia que puguin tancar el PSOE i Junts, els encausats per Tsunami Democràtic com Carles Puigdemont i Ruben Wagensberg “quedaran més blindats encara” que abans. Així ho ha defensat el dirigent dels comuns i negociador de Sumar aquest diumenge en una atenció als mitjans a la plaça de Sant Felip Neri de Barcelona, des d’on ha reiterat que l’entesa és “imminent”. Asens també ha presentat els 616 avals —de 250 necessaris— que ha recollit aquesta setmana per a ser candidat a les eleccions europees del juny al capdavant de Catalunya en Comú. Ha advertit que Europa es troba en una “cruïlla històrica” davant l’avenç de l’extrema dreta a tot el continent.

El negociador dels comuns ha defensat que cal tenir una llei d’amnistia “el més ràpid possible” perquè, “com més tard arribi, més tard se’n podran beneficiar les persones que han d’entrar a la presó”. Ha posat l’exemple del madrileny Dani Gallardo, que ha rebut una ordre d’ingrés a la presó per la condemna per haver protestat contra la sentència del procés al Madrid.

Publicitat

No ha volgut revelar el contingut del “possible acord” que s’està negociant, però Asens ha dit que “la gent que està ara mateix encausada per Tsunami es veurà beneficiada per la llei d’amnistia”. I ha insistit en aquesta línia: “Blindarà els seus casos. Ja els blindava, però ara crec que quedaran més blindats encara”.

Jaume Asens ha assegurat que “no contempla” un escenari de manca d’acord sobre la llei d’amnistia. “Tinc el convenciment ferm que s’aprovarà, a partir del meu coneixement de les negociacions”. En aquest sentit, ha assenyalat que tenen fins dijous per a anunciar l’acord i ha reiterat el seu “convenciment” que no s’esperarà fins aquell dia.

Et pot interessar  Zapatero espera que Puigdemont torni "amb totes les garanties" fruit d'una aplicació "efectiva i ràpida" de l'amnistia

En aquest context, el dirigent dels comuns ha celebrat l’informe de la Comissió de Venècia, que “situa les coses al seu lloc” i “fa un correctiu a la cúpula judicial espanyola” i al Partit Popular. “No és la primera clatellada que ve d’Europa, en portem moltes”, ha conclòs al respecte.

La candidatura europea

Jaume Asens ha convocat els mitjans aquest diumenge al migdia per a presentar els avals recollits per a la seva candidatura a les eleccions europees. En aquest punt, ha volgut dirigir-se a les “forces progressistes catalanes” per fer pinya i defensar no només el català a Europa, sinó també “els drets i llibertats amenaçats per l’ascens de l’extrema dreta”.

“Estem en un moment de bifurcació, de cruïlla històrica”, ha assegurat Asens, que ha afegit que s’enfronten a “l’Europa del despotisme financer que porta en el seu si una llavor d’odi que pot germinar en la xenofòbia, el nacionalisme excloent i en el populisme punitiu”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut