Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Asens creu que l’acord entre PSOE i Junts es produirà demà com a tard: “Estem a la recta final”

El negociador de Sumar assegura que s'està "afinant la lletra petita" de la llei d'amnistia i acordant els "últims serrells"

|

- Publicitat -

El negociador per part de Sumar Jaume Asens ha augurat l’acord entre el PSOE i Junts en “les pròximes hores o com a molt demà”: “Estem a la recta final”. Tanmateix, per curar-se en salut ha afegit que “és veritat que, a vegades, quan ets a pocs metres de la meta pots tenir ensurts”.

En una entrevista a RNE, Asens ha explicat que no veu “cap obstacle important” perquè l’acord no es pugui firmar en les pròximes hores i “puguem tenir investidura aquesta mateixa setmana”. Segons Asens, s’està “afinant la lletra petita” de la llei d’amnistia i acordant els “últims serrells”.

Publicitat

Es tracta, segons ha explicat, que no hi hagi ambigüitat en el redactat perquè els jutges es limitin a aplicar la llei, ja que moltes vegades els jutges “tenen la temptació de suplantar el legislador”. Per evitar això, Asens ha defensat la necessitat de ser “molt precisos” en el redactat de la llei d’amnistia perquè no hi hagi confusió.

D’altra banda, ha admès que hi ha risc que la “competència malaltissa” entre Junts i ERC sigui un “focus d’inestabilitat” durant la legislatura. S’ha mostrat partidari d’intentar resoldre la situació perquè aquesta competència no faci “descarrilar” la legislatura. I ha afegit que “és un risc que s’haurà d’afrontar”.

Et pot interessar  Boye defensa l'exili de Puigdemont: "L'acusaven de covard i ara resulta que l'exili és la solució”
Publicitat

Opinió

Minut a Minut