Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Asens augura que el socialista Cerdán es desplaçarà al Parlament Europeu per trobar-se amb Puigdemont

El negociador de Sumar defensa que els policies han de ser amnistiats però amb un "límit"

|

- Publicitat -

El negociador de Sumar, Jaume Asens, ha augurat que el dirigent del PSOE Santos Cerdán anirà al Parlament Europeu per trobar-se amb Carles Puigdemont “quan acabi tot”. Segons ha apuntat, “no hauria de tardar molt” i hauria de ser qüestió de setmanes.

L’endemà de presentar públicament la proposta d’amnistia, Asens ha estat entrevistat a TV3, Catalunya Ràdio i TVE. Asens ha defensat que els policies han de ser amnistiats però amb un “límit”. De fet, la proposta de Sumar exclou els que hagin comès delictes de tortures o contra la integritat moral. “No és el mateix un cop de porra que una persona que perd un ull per una pilotada. Són casos diferents que s’han de tractar diferent”, ha afegit.

Publicitat

El negociador de Sumar defensa que qualsevol persona beneficiada per l’amnistia pot ser candidata a les eleccions. Tot i que el dictamen no fa un càlcul sobre el nombre de persones beneficiades per l’amnistia, Asens ha explicat que, segons organitzacions de drets humans, pot afectar uns 500 o 600 casos penals i una xifra similar de sancions administratives.

Asens ha explicat que Sumar ja ha pogut abordar la seva proposta amb PSOE i Junts i té previst de fer-ho amb ERC en els pròxims dies. Ha admès que els socialistes els hi han plantejat “objeccions” però ha evitat revelar-les.

Asens no dona per tancat l’acord

Tot i que “es va bé”, ha avisat que no es pot donar “per tancat” un acord sobre l’amnistia, ja que “pot descarrilar en qualsevol moment”. Segons ha dit, veu disposició tant del PSOE com de Junts de cedir respecte de les seves posicions de partida.

Et pot interessar  La Moncloa torna a tancar la porta al referèndum i emmarca el discurs d'Aragonès al Senat en la campanya del 12-M

Asens veu una repetició de les eleccions “més lluny” després de les “turbulències” de fa uns dies, en referència a les resolucions aprovades al debat de política general del Parlament. De fet, ha assegurat que ara l’escenari d’un acord és “més proper”. “Més ràpid del que podem imaginar”, ha aventurat.

El referèndum, per més endavant

El negociador de Sumar creu que la redacció del preàmbul de la llei “no serà el problema” perquè serà “tècnic i neutral”. En canvi, ha admès que en el relat “hi pot haver més discrepàncies”.

I ha insistit que s’ha de deixar el debat sobre el referèndum per més endavant. “No hem d’estressar més del compte el personal. L’amnistia ja són paraules majors i posar més coses abans de la investidura no ajuda”, ha dit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut