Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

VÍDEO | Asens assegura que s’ha trencat la unilateralitat de l’independentisme: “Estem en una etapa post-Procés”

El negociador de Sumar augura que Puigdemont tornarà a Catalunya en 2024

|

- Publicitat -

El negociador de Sumar, Jaume Asens, considera s’ha entrat en una “etapa post-Procés” en què s’ha imposat el diàleg davant la unilateralitat que ja “s’ha trencat”. Així s’ha expressat en una entrevista a RTVE, on també ha assegurat que el PSOE no ha acordat la llei d’amnistia per convicció. “Ho fa per oportunitat. Creu que és un mal menor. I nosaltres creiem que val la pena fer-ho per convicció perquè és una oportunitat per tornar a fer política amb majúscules”, ha etzibat.

Asens ha evitat confirmar si avui es registrarà la llei d’amnistia al Congrés i s’ha limitat a dir que serà “aviat”, tot i que no creu que tots els grups li hagin donat encara el seu vistiplau.

Publicitat

D’altra banda, Asens creu que “el més probable” és que el jutge Pablo Llarena demani al TC que suspengui l’amnistia pel cas de Carles Puigdemont mentre l’alt tribunal no es pronuncia sobre el contingut de la llei. Pel que fa al retorn del president a l’exili, ha dubtat que torni abans que acabi l’any, però sí que ha dit que “segurament” serà el 2024.

En canvi, el negociador de Sumar creu que la justícia europea no aturarà la llei d’amnistia perquè, segons ha assenyalat, en els últims anys ha dit que les amnisties són compatibles amb l’ordenament jurídic europeu.

Et pot interessar  Urtasun insta Illa a abandonar el projecte de Hard Rock si vol fer un veritable pla contra la sequera
Publicitat

Opinió

Minut a Minut