Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Asens adverteix que el futur del Gobierno penja de la capacitat del PSOE de donar explicacions del ‘Catalangate’

|

- Publicitat -

El president del grup parlamentari de Podem al Congrés, Jaume Asens, adverteix que el futur del govern espanyol dependrà de la capacitat del PSOE de donar explicacions sobre el cas d’espionatge a polítics i activistes catalans. En un acte dels comuns a Terrassa, Asens ha considerat que els socialistes han de ser capaços “d’anar fins el final en la investigació de l’espionatge”, i demana a la ministra de Defensa, Margarita Robles, que deixi d’escudar-se en una llei de secrets oficials “franquista”, i que els comuns reclamen que es reformi “de manera urgent”. En aquesta línia, qualifica de “pedaç” la comissió de secrets, i reclama una investigació independent per posteriorment demanar les corresponents responsabilitats.

Els comuns asseguren que es conjuraran per no normalitzar l’espionatge com el que s’ha dut a terme a través de Pegasus, fet pel qual emplacen els seus socis de govern a Madrid a moure fitxa. “El PSOE no ha de confiar en què això el temps ho deixarà passar, s’ha de comprometre amb la transparència i treballar per tenir cura de la majoria d’investidura, el futur del govern depèn de la seva capacitat de donar explicacions en aquest escàndol d’espionatge”, ha detallat Asens.

Publicitat

És per això que reclama una investigació independent per determinar qui hi ha al darrere i les motivacions de la investigació. “La ciutadania ha de saber la veritat, i després ja arribarà el moment d’assumir responsabilitats”, ha afegit, emplaçant el PSOE ha donar tota la informació possible.

“La comissió de secrets oficial no ha de ser un impediment, hi serem i escoltarem les explicacions que ens han de donar”, ha asseverat. Amb tot, ha assegurat que empatitzen amb ERC en tan que objectius de la investigació, però ha demanat que siguin capaços de separar la necessitat d’avançar en la investigació del ‘Catalangate’ i la necessitat de tirar endavant iniciatives que beneficien el gruix de la ciutadania.

Asens ho ha dit tot plegat a Terrassa, on ha participat al costat de la presidenta del grup parlamentari d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, a l’acte “A Terrassa caminem en comú”, on s’ha presentat la confluència de l’espai dels comuns amb la mirada posada a les eleccions municipals de 2023.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut