Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

Arxivada la causa contra la jove que va cremar la bandera espanyola, la francesa i l’europea el passat 11 de setembre

Alerta Solidària denuncia que la resolució judicial posa de relleu que "els Mossos van actuar amb intencionalitat política"

|

- Publicitat -

La justícia barcelonina ha arxivat la causa oberta per un delicte de desordres públics contra una manifestant que, el passat 11 de setembre, va cremar una bandera espanyola, una francesa i una europea. L’entitat Alerta Solidària celebra la resolució del cas, i denuncia que aquesta mateixa posa de manifest que la detenció de la jove va ser arbitrària i responia a motivacions ideològiques.

La jove va ser identificada pels Mossos d’Esquadra juntament amb dos menors més durant una manifestació convocada per l’Esquerra Independentista. L’autobús de l’organització va ser perseguit pels Mossos d’Esquadra, que va identificar alguns dels manifestants. En el transcurs de les identificacions, apunta l’ACN, un grup petit de persones encaputxades va fer pintades independentistes i va cremar les tres banderes. Posteriorment, els Mossos van identificar la jove i els dos menors , atribuint un delicte de desordres públics per la crema de les banderes i les pintades a la noia, malgrat no tenir proves.

Publicitat

La magistrada, però, constata en la resolució judicial que l’atestat, les imatges i el procés d’identificació no permeten vincular la jove directament amb les pintades. A la vegada, nega que la crema de banderes posés en perill l’ordre públic. Amb tot, conclou que “no existeixen indicis suficients per atribuir als identificats una actitud coordinada amb la finalitat d’alterar la pau pública, ni existeixen indicis bastants de delicte ni de la participació de la investigada”.

Alerta Solidària, que denuncia que els Mossos d’Esquadra van actuar amb intencionalitat politica, ja que “perseguien unes persones a qui atribuïen un delicte quan en realitat sabien que es tractava d’una acció legal i legítima”. Critiquen també la resposta del conseller de l’Interior, Joan Ignasi Elena, retraient que emparés aquesta acció repressiva. “Assaltar l’autobús, retenir independentistes, identificar-los i denunciar-los. Aquesta és la realitat dels qui ens diuen que pretenen doblegar les ansies repressives espanyoles quan en comptes d’eliminar les que podreixen el cos policial autonòmic, l’únic que fan és justificar-les i, per tant, donar-los via lliure” conclouen en el comunicat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut