Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Artur Mas al·lega indefensió en el seu recurs a la fiança imposada pel Tribunal de Cuentas

Subratlla que tampoc existeix documentació que doni suport a les acusacions

Agències 09/07/2021
El president Artur Mas, en una compareixença al Palau Robert el juny de l'any passat.

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha presentat un recurs contra la fiança que li reclama al Tribunal de Comptes de gairebé 3 MEUR per l’acció exterior del Govern del 2011 al 2017, segons ha avançat ‘Catalunya Ràdio’ i ha confirmat l’ACN. El text presentat pel seu advocat Anibal Bordallo argumenta que no s’ha garantit el dret a defensa de l’expresident de la Generalitat i, concretament, que s’ha vulnerat l’article 24 de la Constitució. Segons l’escrit, s’ha de donar al presumpte responsable l’oportunitat de personar-se a les actuacions i formular al·legacions. I conclou que s’ha generat una situació “d’indefensió material amb perjudici real i efectiu”.

El recurs també afegeix que la “inexistència d’informació” sobre les infraccions comptables que s’imputen a Mas genera una “indefensió” a l’expresident de la Generalitat. I subratlla que tampoc existeix una documentació que doni suport a les acusacions. L’advocat denuncia que es vincula Mas amb actuacions que, de manera evident, queden fora del període que va exercir de president de la Generalitat. A més, també subratlla que no s’expressa per quin motiu se li atribueix la condició de presumpte responsable comptable i, en relació a determinades partides, ni es trasllada la quantificació de la responsabilitat que se li podria exigir.

Per tot plegat, Mas demana que se suspengui el termini per pagar la fiança fins que es resolgui el contingut del recurs presentat. L’expresident Carles Puigdemont també ha recorregut al mateix Tribunal de Comptes la fiança que li reclama, en aquest cas, de 2 MEUR.