Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Artadi retreu que “ningú demanava les mesures a crits fa una setmana” davant les crítiques al Govern

|

- Publicitat -

La vicepresidenta de JxCat, Elsa Artadi, veu “estrany” dir que les mesures per fer front a la sisena onada arriben tard. “Ningú fa una setmana demanava a crits mesures”, ha afegit en una entrevista a ‘Ser Catalunya’. A més, segons Artadi, es tracta de restriccions recomanades pels metges “com han fet molts països europeus”. Entén i veu “normal” que la ciutadania estigui “frustrada” i ha defensat que les restriccions són sempre “l’última mesura”. D’altra banda, ha assegurat que tots els actes del cap de setmana s’han fet amb les mesures en vigor. “Estic segura que no estaven pendents del PSC per prendre mesures”, ha afegit en referència al congrés del partit de Salvador Illa.

Artadi ha remarcat que les mesures per fer front a la pandèmia “no venen políticament sinó per part del col·lectiu mèdic” i que arriben en un moment en el què “el sistema no aguanta més”. En aquest sentit, ha recordat que hi ha una soca diferent, la òmicron, que fa que la protecció de la vacuna hagi caigut “en picat”. I ha defensat que el sistema sanitari no estava preparat a cap país europeu perquè el “col·lapse” es veu a tot arreu.

Publicitat

Pel que fa a la taula de diàleg, Artadi ha lamentat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, és “l’únic guanyador” d’aquest espai ja que, segons ha dit, les fotografies “protocolàries” li serveixen de cara a Europa. “L’objectiu de l’independentisme ha de ser negociar, sí. Però aquesta taula serveix per això? Malauradament no”, ha afegit per després concloure que la taula de diàleg “no ha pogut avançar en res”.

En referència als pressupostos de la Generalitat per al 2022 que s’aprovaran definitivament dijous al Parlament gràcies als vots dels comuns, Artadi ha defensat que els comptes que s’aprovaran són els que ha fer el conseller d’Economia, Jaume Giró, perquè “no hi ha hagut negociació real”. Segons la vicepresidenta, ha estat un “intercanvi” amb els pressupostos de l’Ajuntament de Barcelona perquè l’alcaldessa, Ada Colau, no volia aprovar els seus comptes amb el partit de Manuel Valls. Es tracta, segons ha dit Artadi, d’un acord que han fet entre partits.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut