Dimarts, 30 de novembre de 2021 - Edició 1223
La República

Artadi reconeix que s’han quedat “curts” i s’ofereix a ERC per fer de Barcelona la capital de l’independentisme

Celebra que Puigdemont hagi “arrassat” i confia que Ponsatí acabi sent diputada a Europa

Avatar
Agències 27/05/2019
La candidata de JxCat a Barcelona Elsa Artadi exerceix el seu dret a vot al Centre Cívic Pere Pruna (Sarrià-Sant Gervasi) per les eleccions municipals i europees el 26 de maig de 2019 (Horitzontal)

La regidora electa de l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha reconegut que amb Junts per Catalunya s’han quedat “curts” a Barcelona. Segons ella, el motiu ha estat que el candidat d’ERC, Ernest Maragall, “ha agafat vot útil de l’independentisme i del canvi”, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio, en què s’ha ofert a ERC per fer de Barcelona la capital de l’independentisme. “Està en mans d’ERC materialitzar un govern diferent”, ha afegit. La regidora electa de JxCat ha celebrat el “magnífic” resultat del partit a Europa. “L’efecte del president Puigdemont és bestial i va arrasar”, ha destacat. “Sempre hem dit que es l’autèntic líder de l’independentisme”, ha afegit, i s’ha mostrat confiada que Clara Ponsatí acabi sent diputada a Europa. “Seria una gran victòria i un gran resultat per a ella”, ha reconegut.

Segons Artadi, el resultat de JxCat, que s’ha quedat lluny d’ERC, s’explica perquè Junts per Catalunya és la primera vegada que es presenta a nivell municipal i han d’acabar de fer aquesta “transformació”. “Es va parlar molt amb quina marca anàvem o si anàvem junts i estem en plena transformació”, ha dit, tot i que considera que aquest és un punt de partida per seguir “creixent” a tot arreu.

Artadi s’ha ofert obertament a Maragall i ha dit que previsiblement parlaran amb ell avui mateix. Entenen que el resultat a Barcelona és una “bona ocasió” per fer un govern de l’Ajuntament de Barcelona “totalment independentista”. “És evident que estem disposats a seguir treballant amb aquesta unitat”, una coalició que “treballem” des del 2012 amb ERC i per teixir majors complicitats i estratègies del món independentista, ha explicat.

“Està en mans d’ERC materialitzar un govern diferent, que tiri endavant projectes i que resolgui problemes que s’han cronificat durant aquest mandat i que Barcelona torni a ser la capital de l’independentisme”, ha afegit Artadi. “Per nosaltres no quedarà”, ha reblat.