Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Artadi reclama “més garanties” al Gobierno per tornar a seure a la taula del diàleg

|

- Publicitat -

La portaveu de JxCat a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, creu que s’han de demanar “més garanties” al Gobierno per tornar a seure a la taula del diàleg sobre el conflicte polític. En una entrevista a Ràdio 4, Artadi ha argumentat que la figura del president del Gobierno, Pedro Sánchez, està “molt desacreditada” i ha posat d’exemple la polèmica sobre la reforma laboral pactada amb Bildu. “El primer que hem de fer és fixar les condicions. No podem anar a una taula de diàleg en què Sánchez signa coses i després diu ell mateix que no és cert, un ministre diu una cosa i un vicepresident una altra”, ha afegit. Artadi ha qualificat de “greu irresponsabilitat” els qui pensen que ara toca eleccions en comptes d’ajudar la gent.

Segons Artadi, “tothom ha vist que la paraula de Sánchez val molt poc” i, per tant, que per reprendre la taula de diàleg sobre el conflicte polític cal primer “fixar les condicions”. “Ens hem d’assegurar conjuntament amb ERC que les passes que donem a l’hora de dialogar tenen garanties”, ha conclòs.

Publicitat

Pel que fa a les eleccions catalanes, Artadi considera una “greu irresponsabilitat” que algú pensi en eleccions en comptes d’ajudar la gent en un context “d’una crisi d’una magnitud que no s’ha vist mai”. En aquest sentit, ha afirmat que “no és digne d’algú que fa política” que hi hagi persones pensant “en clau partidista”.

Preguntada directament per ERC, Artadi ha respost que els republicans parlen de pactar un calendari d’eleccions però no de celebrar-les ara. “Estic segura que Bargalló, Vergés i El Homrani estan 100% dedicats a les seves responsabilitats, i que el vicepresident Aragonès està centrat en com s’ha de refer el pressupost”, ha afegit.

En referència a la possibilitat que el Tribunal Suprem confirmi la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, Artadi ha explicat que els advocats diuen que encara pot trigar mesos. I per tant, que no compten que pugui ser a curt termini.

Et pot interessar  ERC, Junts i el PSOE acusen el PP de fer un ús partidista del Senat

Pel que fa a la polèmica sobre Jordi Sànchez i el fet que la Junta de Tractament de la presó de Lledoners hagi desestimat que pugui treballar a la Crida a través del 100.2, Artadi ha qualificat la decisió “d’injusta” i ha afegit que des del Departament de Justícia s’ha anat més enllà de la sentència de l’1-O. Tot i així, ha evitat assenyalar directament la consellera de Justícia, Ester Capella, i ha dit que cal veure què ha passat i què ha fallat. De fet, ha apuntat que en el passat el Suprem ha amenaçat funcionaris i que no se sap si aquest cas està vinculat a “un tema de pors que hagin pogut tenir funcionaris”.

De fet, segons Artadi, és inconcebible que se li digui que no pot treballar en una entitat privada que està en línia del que Sànchez ha fet en el passat. I ha recordat que la Crida no és un partit polític.

Preguntada per si aquest tema té a veure amb la tensió entre JxCat i ERC, ha respost que vol pensar que no hi ha “cap intencionalitat” per anar en contra de Sànchez. “Em nego a pensar que té a veure amb partidisme”, ha conclòs.

En relació a la gestió de la crisi pel coronavirus a la ciutat de Barcelona, Artadi ha lamentat que el govern municipal no tingui un full de ruta ni un pla per a la reactivació econòmica com ja tenen, segons ha dit, diverses ciutats catalanes. En aquest context, ha denunciat falta de lideratge per part de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Preguntada per si és partidària de permetre la mobilitat entre la ciutat de Barcelona i l’àrea metropolitana, Artadi ha dit que qui ha de tenir l’última paraula és el Departament de Salut i que s’ha de mirar que aquesta qüestió “no tingui càrrega política ni sigui un focus de tensió entre administracions”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut