Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Artadi reclama a Maragall que mantingui la “convicció” per la independència si pacta només amb Colau

|

- Publicitat -

La número dos de JxCat a Barcelona, Elsa Artadi, ha demanat aquest dilluns a l’alcaldable d’ERC, Ernest Maragall, que mantingui la “convicció” per la independència si pacta només amb BComú i exclou JxCat de l’acord a Barcelona. “No entendríem que fes un canvi quan la gent ha votat el que ha votat”, ha assenyalat en una entrevista a ‘El Matí a Ràdio 4’. Davant la possibilitat de ser exclosos del govern de Barcelona, Artadi ha admès que estan “a l’expectativa”. “Hem sentit diferents versions del que pot ser”, ha dit la número dos de la formació, que ha subratllat que continuaran parlant amb Maragall i que seran “dues setmanes llargues” abans del ple de constitució del nou consistori que se celebrarà el 15 de juny.

Pel que fa a l’oferta del candidat Manuel Valls d’investir com a alcaldessa Ada Colau “sense condicions”, Artadi ha advertit l’alcaldable dels comuns que “no hi ha res que Manuel Valls faci que sigui gratuït”. Artadi, que segueix apostant per un govern d’ERC i JxCat, ha instat Colau a fer una “reflexió que vagi més enllà de mantenir la cadira” i ha advertit que és “una possibilitat que clarament està sobre la taula” perquè Colau no l’ha descartat.

Publicitat

La número dos de JxCat ha demanat a Maragall que prengui la iniciativa i deixi d’estar “a l’expectativa” del que fan la resta de formacions. “Ha de començar a posar temes sobre la taula i a explicar per què vol ser alcalde” , ha dit Artadi, que ha insistit que Maragall ha de ser alcalde perquè ha estat el candidat més votat a les eleccions.

“No crec ara que tingui massa sentit convocar unes eleccions”

Et pot interessar  Alamany acusa BComú de situar "per davant de tot les cadires" i defensa que el pressupost és "d'esquerres"

Artadi ha recongut que durant l’estiu hauran “d’endreçar” el partit i ha reivindicat els lideratges de Carles Puigdemont i Quim Torra dins de JxCat. Amb tot, ha apostat per no començar a parlar de noms en el procés de reconfiguració de la formació. “Començaríem la casa per la teulada si comencem a parlar de noms”, ha afirmat.

Pel que fa a la possibilitat que Torra convoqui eleccions en els pròxims mesos, Artadi ha assenyalat que els comicis han de “servir per a alguna cosa” i ha defensat que no creu que tingui “massa sentit” convocar ara unes eleccions, cosa que, a més, ha advertit que podria “malbaratar” la majoria independentista al Parlament.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut