Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1479
La República

Artadi nega que s’exclogui la CUP del Govern i assegura que les negociacions continuen a tres bandes

Creu que Pedro Sánchez pot fer servir la sortida d’Iglesias del Gobierno com a “coartada” per no buscar una solució política i democràtica al conflicte amb Catalunya

Agències 15/03/2021
Elsa Artadi, portaveu de Junts

La vicepresidenta i portaveu de Junts, Elsa Artadi, ha negat les acusacions que feia la cupaire Eulàlia Reguant, que denunciava que se’ls estava apartant de les negociacions per formar govern. Artadi ha ssegurat que no és així, que ella mateixa va votar el candidat de la CUP a la Mesa del Parlament i que es continua negociant a tres bandes entre ERC, Junts i la CUP. Ha informat que encara no s’han començat a debatre ni noms ni carteres perquè les converses encara es troben en la fase de pactar l’estratègia independentista i el pla de Govern. En aquest sentit no s’ha mullat sobre si, com apunten alguns mitjans, serà la dona forta de Junts al Govern al capdavant de la vicepresidència i l’àrea econòmica.

També ha dit que estan parlant de reformar el reglament del Parlament per blindar-lo davant d’accions de la justícia espanyola. També s’ha referit a la política espanyola i a la sortida de Pablo Iglesias del Gobierno. “Ens preocupa la sortida de [Pablo] Iglesias torni a servir de coartada a Pedro Sánchez per no buscar una solució política i democràtica al conflicte”. És la reacció de la vicepresidenta i portaveu de Junts, Elsa Artadi, després que el líder de Podem hagi anunciat que surt del govern espanyol per disputar la presidència de la comunitat de Madrid a Isabel Díaz de Ayuso (PP). En una roda de premsa telemàtica, Artadi ha dit que desconeix si la “transformació” del govern espanyol va lligada a un calendari electoral, però ha afegit que es “demostra” la “inestabilitat” de la política espanyola. “Segur que serà una nova excusa per aparcar la resolució del conflicte”, ha insistit sobre la relació de Catalunya amb l’Estat.

En aquest sentit, Artadi ha subratllat que la decisió d’Iglesias també respon a la “incapacitat” de Sánchez de mantenir viu el govern de coalició i d’arribar a acords.