Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Artadi: “Les solucions de Maragall són dels anys 80”

La representant de la candidatura de JxCat a Barcelona carrega contra el mandat de Colau i assegura que la ciutat ha de recuperar "el lideratge que ha perdut"

|

- Publicitat -

“Aquestes eleccions són les bases que definiran la Barcelona en els pròxims vint anys”. Així ha començat la intervenció de la número dos de Junts per Catalunya a Barcelona per als comicis municipals, Elsa Artadi, d’aquest dilluns en un acte a Foment de Treball. Artadi ha carregat contra el mandat de l’alcaldessa Colau, qui ha assegurat que “no ha parlat amb ningú” alhora que ha afirmat que els comuns “han deixat una ciutat pitjor que fa quatre anys”. A més, la candidata de JxCat ha afirmat que “ERC fa de crossa de Colau” i ha titllat les propostes de Maragall “dels anys 80”.

És amb tot que Artadi ha resumit un balanç negatiu per a la ciutat i ha defensat que la “Barcelona pot recuperar el lideratge que s’ha perdut en aquestes eleccions”. Així, la veu de Quim Forn, empresonat a Soto del Real, vol “reblar-se” contra la gestió municipal i reconeix que és per aquest motiu que va acceptar l’encàrrec del pres polític. L’exmembre del Govern ha promès que “ni farem alcaldessa a Colau ni hi pactarem”, a demanda dels presents a la taula.

Publicitat

En un esmorzar a Foment de Treball amb el teixit empresarial i associatiu de Barcelona, la representant de la candidatura de Junts per Barcelona ha apel·lat al “creixement econòmic de la mà de la sostenibilitat” i ha fet esment del pla de xoc que el seu equip proposarà: “Barcelona impulsa”. L’exconsellera de Presidència, envoltada d’empresaris i representants del teixit empresarial del país de diferents sectors, ha fet una crida a la necessitat de recuperar la confiança entre “les empreses, les Pimes i el teixit associatiu”.

Et pot interessar  Nogueras, després de l'aprovació de l'amnistia al Congrés: "Això no és un punt final. Continuem"

Les tres màximes

El discurs de la candidata i les posteriors intervencions s’han bastit sobre els eixos de comerç, turisme i habitatge, encara que també ha parlat d’universitat i recerca i seguretat: “Hi ha els mateixos delictes que fa 80 anys”, ha subratllat. Aquest seran alguns dels màxims que marcaran la campanya però també la legislatura vinent. Artadi creu que cal “impulsar una transformació del petit comerç” en l’àmbit digital; ha titllat de “turismofòbiques” les primeres polítiques sobre turisme del mandat dels comuns alhora que ha acusat l’alcaldessa de “no promoure el sector turístic” i també ha carregat contra el PEUAT, el programa sobre la ubicació de la construcció de nous hotels, on la candidata ha assegurat que “no pot ser que els hotels que s’han de remodelar hagin de tancar el 20% de les seves habitacions”, com a condició del programa.

Respecte a habitatge, l’exconsellera ha subratllat que no ha entrat “en una subhasta de xifres”. Per Artadi és fonamental que les 440 famílies que es troben en emergència social d’habitatge tinguin una solució sobre la taula, amb pisos d’entre 100 i 200€ de lloguer social, alhora que aposta per “donar sortida als 80 solars buits” que té l’Ajuntament. L’alcaldable creu que s’ha de potenciar el “lloguer assequible” amb una concessió público-privada.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut