Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Artadi: “Hem de votar perquè la foto del cara a cara de Colau i Maragall no sigui la del govern”

|

- Publicitat -

Horta Guinardó ha albergat un dels últims actes de la campanya municipal de Junts per Catalunya de Barcelona. El temps ha aguantat i ha permès que el candidat Quim Forn i el president Puigdemont encapçalessin la plaça davant d’un centenar de persones amb “la imatge estàtica que serà dinàmica i real”, o si més no aquesta és la voluntat – i el ferm desig- de Neus Muntéla número quatre de la candidatura municipalista per a gestionar la capital. A part dels primers candidats, el diputat Eduard Pujol i l’advocat i ara diputat al Congreso, Jaume Alonso-Cuevillas, també han participat en l’acte.

El darrer míting a peu de carrer abans de la nit decisiva

Publicitat

La número dos de la candidatura ha carregat contra el cara a cara que se celebrarà in extremis aquest divendres al matí entre Colau i Maragall. L’exconsellera demana fer possible que “aquesta foto” no sigui el Govern de Barcelona a partir del 26-M: “Perquè no sigui un recanvi”. Alhora, ha afegit que “només nosaltres garantim que hi hagi un canvi” i “un Ajuntament 100% independentista”. A més, la candidata també ha criticat que “mentre altres candidatures fan vídeos llargs de campanya, nosaltres permetem que els represaliats no es quedin sols”, fent referència a la caixa de la solidaritat per fer front a la multa que ha interposat el Jutjat número 13 als processats independentistes.

Collboni, el “desubicat”

“La gent necessita saber si Collboni està al costat de la democràcia o la repressió”. La independentista ha carregat contra el candidat del PSC i el PSOE i li ha demanat que abans del diumenge expliciti si Batet “suspendrà els presos polítics com a diputats” perquè Barcelona ho ha de saber. “Collboni arriba als debats i és com si no hagués governat”, ha repetit Artadi. De fet, de manera molt contundent, la candidata ha subratllat que el socialista “està inhabilitat per ser alcalde de la ciutat” després que respongués “ja torneu a parlar del procés una altra vegada” quan es tractava la brillant gestió de Forn en els atemptats del 17-A.

El torn d’Eduard Pujol ha servit per lloar la tasca política de Quim Forn, que l’ha titllat de “persona amb rigor, seriosa, amb una capacitat brutal de lideratge i una estima a la ciutat enorme”. A més, ha assegurat que “si la repressió ho fes possible, seria el millor alcalde que pot tenir Barcelona” per fer que la ciutat “torni a brillar i enlluernar”. El nou polític, Jaume Alonso-Cuevillas, ha aterrat al Congreso i ha explicat que “la darrera vegada que vaig intentar parlar en públic va ser un número” recordant l’escena dels diputats de Ciudadanos i Vox picant de peus a terra intentant silenciar els presos polítics. Tot i això, ha aportat una espurna de llum i ha sentenciat que “això és imparable” perquè, segons el jurista, “diumenge Puigdemont arrasarà” i podrà “abraçar” Artadi com la futura alcaldessa de la ciutat.

Això últim, però, no ha agradat massa a la companya de Forn, Laura Masvidal, que amb un somriure sota el nas li ha recordat a Cuevillas que “qui serà l’alcalde electe serà en Quim”. La veu del pres polític durant la campanya ja s’ha guanyat un espai entre l’independentisme, o bé això diu l’equip de JuntsxCat: “Una dona valenta, imparable”. Al seu torn, ha etzibat que “l’arma és votar aquells que han represaliat, el Govern Puigdemont, i a Barcelona, Forn”. A més, ha conclòs “que la democràcia els hi esclati a la cara”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut