Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Artadi desmenteix que JxCat hagi rebut pressions per investir Aragonès aquesta setmana

|

- Publicitat -

La vicepresidenta de JxCat, Elsa Artadi, ha assegurat a l’ACN que la direcció del partit no ha rebut pressions per investir Pere Aragonès aquesta setmana. La portaveu de Junts ha subratllat que les decisions de l’última reunió de l’executiva -aquest dilluns- es van prendre per unanimitat i que va anar “com una seda”. Artadi ha afegit que “ningú posa per davant la velocitat a la qualitat de l’acord”. La vicepresidenta insisteix que no hi va haver cap intervenció a la trobada d’ahir que anés en una línia diferent de prioritzar un “bon acord” per damunt dels terminis. “No ens han fet arribar a la direcció ni a l’equip negociador cap queixa”, ha reiterat Artadi.

Diverses fonts consultades per l’ACN aquest dimarts al matí, entre gent de l’executiva de Junts, membres del Govern en funcions, i parlamentaris actuals, han explicat que aposten per investir el candidat d’ERC aquesta setmana. Totes les veus, consultades després de conèixer el preacord entre republicans i la CUP -que inclou una qüestió de confiança d’Aragonès el 2023 i donar marge a la taula de diàleg fins aleshores-, aposten per una entesa del seu partit amb els republicans aquesta setmana.

Publicitat

Consideren que cal formar Govern per poder gestionar el dia a dia i fer front a la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia del coronavirus. Les mateixes fonts han reconegut que a dins de Junts encara no s’ha “acceptat ni paït” que ERC quedés per davant el 14-F. En aquesta línia, apunten que de la mateixa manera que el 2017 el lideratge el tenia Junts, ara és Esquerra qui ha de portar les regnes del Govern i del procés independentista.

Et pot interessar  Albiach critica que Aragonès "parla més del referèndum com a candidat que en tres anys al Govern"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut