Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Artadi demana a ERC i a la CUP que es prengui una decisió conjunta sobre els PGE que Pedro Sánchez presentarà

|

- Publicitat -

La vicepresidenta de Junts, Elsa Artadi, ha instat aquest dilluns ERC i la CUP a encarar una negociació conjunta dels pressupostos generals de l’Estat (PGE) que permeti aprofitar el pes de l’independentisme al Congrés i beneficiï Catalunya. D’aquesta manera, reitera les declaracions de Jordi Sànchez del 14 de setembre, en les quals demanava que els diputats independentistes al Congrés coordinessin les seves accions en la cambra espanyola, per defensar els interessos de Catalunya.

“Comencem a treballar junts, a compartir informació, requeriments, necessitats i el que creguem imprescindible per poder encarar una negociació conjunta que doni poder a l’independentisme”, ha reclamat en una roda de premsa Artadi. Aquest plantejament és una aclucada a la resta de partits independentistes catalans al procés, per aconseguir una posició més forta a l’hora de negociar.

Publicitat

També ha apuntat que els agradaria que aquesta negociació dels PGE abordi capítols com el de les inversions, fons socials, fons europeus i fons covid, però també volen que l’exercici del dret a l’autodeterminació i l’amnistia siguin un punt de la negociació. D’aquesta manera, Artadi ha donat a entendre que l’independentisme ha d’usar l’aprovació dels pressupostos com una carta a favor seu per pressionar l’executiu espanyol, que en cas de no aprovar els PGE podria veure limitades les seves accions de govern i veure’s obligat a convocar eleccions anticipades.

Et pot interessar  Aragonès replica Puigdemont: “Es rendeix qui abandona el Govern a mitja legislatura i vota contra els pressupostos"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut