Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Artadi confirma que Puigdemont espera rebre resposta a les cartes que ha enviat a Junqueras

La consellera de Presidència reconeix que té relació amb membres del gobierno perquè "hi ha algunes persones amb les quals es pot parlar de tot"

|

- Publicitat -

La consellera de Presidència, Elsa Artadi, ha parlat de la relació -unidireccional- que mantenen el president Puigdemont i el vicepresident Junqueras per carta. Artadi ha explicat en una entrevista al digital ‘El Món’ que el president exiliat li ha enviat fins a quatre cartes i un llibre signat al pres polític i no n’ha obtingut resposta. “Potser -les respostes- estan de camí”, conclou. La consellera ha reconegut que manté relació amb membres del gobierno perquè “es pot parlar de tot” i no tenca la porta a negociar una reforma de l’Estatut sempre que també es negociï la independència.

L’objectiu de l’exvicepresidenta del gobierno Sáenz de Santamaría de “descapçar el govern” es pot haver assolit alhora que la relació entre el president i vicepresident legítims és distant i freda. Elsa Artadi ho ha confirmat en una entrevista al digital i ha explicat que el president ha enviat una sèrie de correspondència i un llibre a Junqueras i encara no ha respost, tot i que, segons les últimes informacions, la relació entre els dos líders s’estigui reprenent. Tot i això, el líder d’ERC ha descartat, un altre cop, concórrer junts en una llista unitària pel republicanisme.

Publicitat

En aquesta sintonia, les relacions entre Govern i Parlament també es poden haver vist afectades. És per això que Artadi ha reconegut que estan “establint ponts per recuperar-les” amb altres espais i també recuperant veus essencials, com la de Marta Rovira, ha dit.

La pantalla de l’Estat és caduca

La portaveu del govern creu que no han de venir de fora a plantejar un nou Estatut i que ja “és una pantalla superada” mentre que assegura que “la centralitat de la societat catalana no demana una reforma estatutària” però ha admès que només negociarien aquesta via si, alhora, també es negociés la independència.

Et pot interessar  Junqueras avisa que la corrupció serà "línia vermella" per pactar amb el PSC si es demostren vincles entre Illa i Koldo

La Consellera desmenteix que passi molta part del seu temps a Madrid: “això és mentida”, diu. Tot i això, reconeix que té relació amb membres del gobierno perquè, diu, a diferència dels populars, amb alguns membres es pot parlar de tot. Artadi ha afirmat, però, que la caverna no ajuda al fet que la societat espanyola entengui Catalunya.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut