Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Artadi “confia plenament” en el republicanisme i augura concentracions pacífiques

La portaveu del Govern enfoca el 21-D "amb calma" tot i que denuncia que el Gobierno "sabia que la Llotja era el pitjor lloc per reunir-se"

|

- Publicitat -

Aquest dijous comencen les mobilitzacions a Barcelona per protestar contra la presència del Gobierno. El clímax de tensió és cada vegada més evident tot i que finalment s’hagi confirmat que els dos governs celebraran una ‘mini-cimera’ de diàleg aquest vespre. La consellera de Presidència i portaveu de l’executiu català, Elsa Artadi, diu tenir “plena confiança” en la ciutadania independentista i augura que les concentracions d’aquests dos dies seran “pacífiques i democràtiques”. Tot i això, denuncia que el Gobierno era coneixador que la Llotja de Mar “no és un bon lloc” per a fer la reunió i demana que l’executiu espanyol reflexioni sobre “el gran dispositiu” policial que s’haurà d’aplicar amb la seva arribada.

En una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio, només a poques hores del primer contacte amb alguns membres del Gobierno, Artadi es mostra convincent i amb la mà estesa al diàleg tot i reblar que “fa més de sis mesos que esperem una proposta” per a Catalunya de Sánchez. La Consellera posa sobre la taula abordar el tema del 155 perquè l’executiu espanyol “garanteixi que no s’aplicarà”, tal i com demana “el caçador Casado” i “algunes personalitats del socialisme”.

Publicitat

En aquesta mateixa línia, Artadi demana que el PSOE es posicioni perquè, ara per ara, té dues facetes. Després de les dures declaracions de Sánchez fent mofa de la vaga de fam o titllant de “pandilla” l’independentisme català, Artadi pretén fer caure caretes.

Mossos i desplagament policial espanyol

Només per blindar els voltants de la Llotja de Mar, el dispositiu policial comptarà amb un miler de Mossos i 500 policies espanyols. Artadi ha volgut deixar clar el rebuig del Govern a tota aquesta invasió d’efectius i però també el dret inequívoc de protesta dels ciutadans de Catalunya.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut