Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Artadi acusa Maragall d’aïllar Puigdemont a l’exili: “L’incomodava que fes servir la delegació de Brussel·les”

|

- Publicitat -

JxCat centra els retrets cap a ERC en la darrera setmana de la campanya de les municipals. La número dos de la llista a Barcelona, Elsa Artadi, ha acusat l’alcaldable dels republicans, Ernest Maragall, d’intentar aïllar el candidat a les europees Carles Puigdemont a “l’exili”, quan era conseller d’Exteriors. “L’incomodava que Puigdemont fes servir la delegació del Govern a Brussel·les”. En l’esmorzar-col·loqui Primera Plana que ha organitzat ‘El Periódico’ aquest dilluns al matí a l’Hotel Rey Juan Carlos I (Barcelona), Artadi ha dit que el futur de l’executiu de Quim Torra s’ha de veure “pas a pas” després del 26-M. a més, ha instat ERC a explicar si ha canviat JxCat pels comuns com a soci preferent.

“A Maragall l’incomodava que Puigdemont fes servir la delegació del Govern a Brussel·les, i intentava que no ho pogués fer”, ha asseverat Artadi, que ha assegurat que l’expresident Artur Mas utilitzava sense “cap problema” la delegació amb Raül Romeva com a conseller d’Exteriors. De fet, la candidata de JxCat ha remarcat que aquesta actitud de Maragall vers Puigdemont és ben coneguda a l’exterior: “Tota la comunitat catalana a Brussel·les sap aquestes pràctiques que portaven a l’aïllament de Puigdemont a l’exili”.

Publicitat

Artadi ha centrat les crítiques cap als republicans, a qui ha demanat que expliquin si el seu “soci preferent” ha virat de JxCat cap als comuns, després de governar plegats del 2012, i davant un possible pacte amb BComú a Barcelona. Per Artadi l’acord “natural” a la ciutat seria entre la seva formació i ERC, i ha reiterat que no s’entendria un “posicionament diferent” a Barcelona i a la Generalitat.

La número dos de la llista que encapçala Quim Forn ha argumentat que l’argument de l’edat de Maragall l’ha tret ell mateix en campanya. Artadi ha aprofitat l’ocasió per preguntar, de manera retòrica, si el candidat d’ERC prefereix parlar de la seva edat que no pas del “llegat” que ha deixat en política després de 50 anys.

Et pot interessar  Jové i Wagensberg entren a la llista d'ERC per al 12-M junt amb Capella, Elena, Vilagrà, Campuzano i Verge

Preguntada per si una possible entesa entre Maragall i Ada Colau podria perjudicar la sostenibilitat del Govern, Artadi ha respost que s’haurà de veure “pas a pas”, després del 26-M. És la primera vegada que la candidata a l’Ajuntament deixa entreveure que un hipotètic pacte entre ERC i BComú a Barcelona podria afectar l’executiu de Torra.

A l’acte hi han assistit la consellera d’Empresa, Àngels Chacón, i el cap del departament d’Interior, Miquel Buch.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut