Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Arrimadas, Carrizosa i Espejo recorren els indults al Supremo a títol individual

|

- Publicitat -

Seguint el pasos del líder del PP, que també vol fer-ho, la presidenta de Cs, Inés Arrimadas, i els diputats al Parlament durant la tardor de 2017 Carlos Carrizosa i José Maria Espejo han presentat recursos a títol individual al Tribunal Suprem contra els indults als nou presos independentistes. També demanen la suspensió cautelar de la mesura de gràcia. Cs ha descartat recórrer com a partit i ha optat per demanar la legitimació dels tres membres de la formació que “estaven allà, a primera fila”. El portaveu de Cs, Edmundo Bal, ha argumentat en roda de premsa aquest dijous davant del Suprem que són part afectada perquè “se’ls va privar del seu dret de participació política” i ja van recórrer davant del Tribunal Constitucional (TC) contra la tramitació de les lleis de desconnexió. “I van guanyar”, ha remarcat Bal, que ha dit que “si tenien legitimació per anar al TC, sembla evident que tenen legitimació per acudir a la sala contenciosa-administrativa” del Suprem, contra els indults a uns condemnats per “aquests fets” de la tardor de 2017. “Van resultar perjudicats”, ha dit.

Els tres recurrents reclamen que se suspenguin els indults mentre el Suprem tramita els recursos. “Han d’estar a la presó”, ha afirmat Bal, que ha explicat que també han sol·licitat la suspensió cautelaríssima, que ha dit que es resoldrà a banda de la decisió que prengui el Suprem sobre si tenen legitimació per recórrer. Arrimadas ha afirmat que presenten els recursos “per tots els catalans que van ser trepitjats, pels catalans constitucionalistes que vam passar por i vergonya”. Els recurrents sostenen que la llibertat dels condemnats pel procés suposa un “perill per a l’interès general”.

Publicitat

Et pot interessar  Cs denuncia la CCMA per "vulnerar la neutralitat" per dir 'exiliats' als independentistes que han marxat de Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut