Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Arrimadas admet que si és escollida presidenta de Ciudadanos “cometrà errors”

|

- Publicitat -

La portaveu de Cs al Congrés i candidata a liderar el partit, Inés Arrimadas, ha proposat aquest diumenge que les formacions constitucionalistes presentin una candidatura única a Catalunya, País Basc i Galícia perquè no es perdi “ni un sol vot”.

En declaracions durant una trobada d’Arrimadas amb afiliats de la formació taronja a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), ha dit que han de ser “candidatures transversals, amb la societat civil” i que serveixin per sumar esforços per Espanya, en les seves paraules.

Publicitat

“En circumstàncies excepcionals, en llocs excepcionals, en moments excepcionals, Cs és l’únic partit que sap pensar en els ciutadans per sobre dels partits i per això proposem obrir un debat per veure com es poden treure més escons amb els vots constitucionalistes”, ha manifestat.

Però ha remarcat que la formació no ha de deixar de defensar la seva identitat: “Cs continuarà sent l’únic partit d’Espanya de centre, liberal i de progrés. No n’hi ha cap altre. Hem de seguir mantenint el nostre espai”.

Ha assegurat que Cs és el millor projecte polític per a Espanya i que és imprescindible per al país, i ha dit que l’ADN dels taronges és “pensar més en les persones que en els territoris, pensar més en el futur que en els errors del passat”.

 

“Cometré errors”

Arrimadas ha admès que si és elegida presidenta de Cs, s’equivocarà: “Us demano per endavant perdó pels errors”, però ha assegurat que en cada decisió que prengui pensarà en els interessos generals del país.

Ha indicat que no vol ser la presidenta “d’un partit de barons”, sinó que vol fer que Cs sigui més participatiu, i per això ha presentat un seguit de propostes a aquest efecte.

Si una altra candidatura guanya la presidència, ha dit que ho respectarà, però que no encapçalarà un altre model que no sigui el seu perquè “no es pot separar el cap del cor” i no vol ser presidenta de qualsevol manera, en les seves paraules.

 

Importància de CS

Arrimadas ha remarcat la importància de Cs en diverses ocasions: ha dit que en els governs on ja estan serviran “de fre a la mesures populistes” del president del Govern central, Pedro Sánchez, i del vicepresident de Drets Socials i líder de Podem, Pablo Iglesias.

“I a Catalunya som la veu del constitucionalisme, i ho seguirem sent. Ens necessitem per autodefensar-nos”, i ha assegurat que tornaran a frenar qualsevol deriva independentista del Govern.

També s’ha preguntat en quina situació estarà Catalunya si hi ha una altra legislatura dels sobiranistes: “On estaran les polítiques socials, on estarà la sanitat, on estarà la dependència, on estarà l’educació, on estaria l’ocupació, quantes empreses més se n’aniran amb aquests senyors al capdavant?”.

L’acte ha comptat amb la presència d’altres membres de Cs a Catalunya com el president dels taronges al Parlament, Carlos Carrizosa, i el diputat de Cs a la cambra catalana Nacho Martín Blanco, i Arrimadas ha estat aclamada per afiliats a crits de ‘Presidenta’ i ‘Millor units’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut