Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Arriba a Espanya el primer avió amb exiliats i repatriats d’Afganistan

|

- Publicitat -

El primer avió amb el grup d’espanyols i col·laboradors afganesos i les seves famílies ha arribat fa uns minuts a Espanya. D’aquesta manera s’ha evacuat a 55 persones que estaven en risc al país amb l’ascens dels talibans. Els ministres d’Exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares; i d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, Jose Luis Escrivá, han rebut el grup.

El primer avió militar va sortir de Kabul, la capital de l’Afganistan, la tarda d’ahir dimecres. El govern espanyol ha mobilitzat fins ara tres avions per repatriar ciutadans de nacionalitat espanyola i de col·laboradors afganesos. Aquest procés ha estat especialment polèmic, ja que l’opinió pública ha considerat que el president Sánchez no va donar la cara amb una roda de premsa i que va limitar-se a enviar piulades. També se li ha retret que l’evacuació ha estat molt lenta.

Publicitat

El president del Gobierno, Pedro Sánchez, ha informat que hi enviaven una tercera aeronau medicalitzada de les forces armades, que ha sortit aquest matí de Madrid cap a Dubai “per col·laborar en les tasques de repatriació”. Espanya va enviar a Dubai un primer avió de l’exèrcit dilluns a la nit des de Saragossa i una segona aeronau va sortir dimarts.

Et pot interessar  Unes 300 persones donen suport a Girona a l'activista Josep Campmajó: "Tots som terroristes"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut