Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Aragonès visita els presos polítics a Lledoners i Puig de les Basses

Aquest dimecres el president també anirà a la presó de Wad-Ras

Avatar
Agències 25/05/2021

El recentment investit president de la Generalitat, Pere Argonès, visitarà aquest dimarts durant el seu primer dia a la presidència dues de les presons on compleixen condemna els presos polítics: Lledoners (Barcelona) i Puig de les Basses (Girona).

Aragonès obrirà la ronda de visites a  Lledoners, on preveu arribar cap a les 17.00 hores. Al voltant de les 19.30 hores anirà a Puig de les Basses, on està empresonada Dolors Bassa i on Aragonès tancarà les visites, durant les quals no preveu atendre els mitjans de comunicació. La presó de Wad-Ras, on hi ha la presa política Carme Forcadell, la visitarà aquest dimecres.

Aragonès va prendre possessió dilluns com a 132è president de la Generalitat, i ho va fer “d’acord amb la voluntat popular de la ciutadania de Catalunya” i defensant l’amnistia dels condemnats per l’1-O.

El mateix dilluns va avançar que vol parlar aviat amb el president del Gobierno, Pedro Sánchez, i que espera fer-ho precisament sobre l’amnistia, i també sobre l’autodeterminació i la gestió dels fons europeus postcovid-19.