Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Aragonès trasllada a Brussel·les la “preocupació” pel Catalangate

|

- Publicitat -

El cas d’espionatge de l’independentisme va sacsejar la política fa mig any. A dia d’avui, hi ha múltiples causes obertes sobre el cas a Barcelona i a Madrid, tot i que ha anat perdent presència en el debat del dia a dia. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, vol denunciar-ho arreu i que sigui un cas ben notori. Aquest dijous ha viatjat a Brussel·les per traslladar als dirigents internacionals “la seva preocupació” sobre la gestió que està fent el Govern Espanyol sobre el cas Pegasus.

Per aquest motiu, s’ha reunit amb el comissari europeu de Justícia, Didier Reynders. El comissari ha demanat explicacions al govern espanyol sobre l’espionatge i Aragonès ha expressat que la Generalitat i la Unió Europea “comparteixen preocupació” pel cas.

Publicitat

Tot i això, no tot són bones notícies per Catalunya, ja que Reynders també ha demanat a Pedro Sánchez que compleixi la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga a fer un 25% de classes en castellà; ja que, segon ha informat l’executiu català “Reynders ha subratllat la importància d’aplicar les sentències dels tribunals”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut