Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Aragonès, sobre Ucraïna: “Una amenaça directa a la Unió Europea, és una amenaça directa a Catalunya”

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha insistit en la condemna per l’atac i la invasió de Rússia a Ucraïna i ha assegurat que Catalunya sempre se situarà al costat “de la democràcia, la pau i els drets humans”. “No podem mirar cap a un altre cantó com si l’ocupació d’Ucraïna no anés amb nosaltres, perquè en el fons és una amenaça real al projecte de construcció europea en el qual Catalunya sempre ha participat en primera persona. I una amenaça directa a la Unió Europea és una amenaça directa a Catalunya”, ha afirmat Aragonès en un article dominical a ‘La Vanguardia’. De fet, el president de la Generalitat ha corroborat el suport a “totes les accions” que consensuï la UE per aturar la guerra i preservar la independència ucraïnesa.

Aragonès: “La guerra tindrà efectes econòmics a Catalunya”

Publicitat

“La guerra ja ens afecta, especialment als catalans i catalanes d’origen ucraïnès que pateixen enormement pels seus familiars i amics, i els catalans i catalanes d’origen rus que per compromís democràtic condemnen l’ocupació d’Ucraïna”, ha recordat Aragonès. “Amb tots ells compartim el desig de restablir una pau que mai hauria d’haver estat pertorbada”, ha continuat el president català, que ha reiterat que Catalunya tornarà a mostrar la seva “enorme solidaritat” com a terra d’acollida. “Com sempre, estarem al costat dels que més ho necessiten. Per això hem posat tota la maquinària del Govern al servei dels més afectats per aquesta situació, des dels albergs públics a tot el nostre sistema d’acollida i refugi”, ha enumerat Aragonès.

Finalment, el president de la Generalitat ha volgut alertar la ciutadania que la guerra a Ucraïna tindrà “efectes econòmics” a Catalunya. “Ho notarem en el preu dels aliments i de l’energia. Afectarà el turisme. Afectarà directament les empreses que treballen i exporten a Rússia i a Ucraïna”, ha constatat Aragonès. “Tot això és una dificultat afegida a la reactivació econòmica post-pandèmica que estem impulsant a bon ritme”, ha reconegut el president català, que ha promès el suport del Govern a treballadors, empreses i ciutadania en totes les conseqüències econòmiques que està provocant la guerra. “Hi som i hi serem. Treballant els escenaris immediats, però també a llarg termini, conscients dels canvis estructurals que aquesta guerra pot acabar provocant”, ha conclòs Aragonès.

Et pot interessar  Aragonès acusa Illa de defensar la proposta de Cs sobre trilingüisme: "Cal un president que no abandoni la llengua mai"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut