Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

Aragonès, sobre la sentència: “Prefereixo una resposta que aglutini 80% que no una que aixafi el 50%”

“Vam treballar perquè l’1-O fos una realitat però, davant d’un Estat violent, cal reforçar-nos més”

Redacció 04/09/2019
L'adjunt a la presidència d'ERC, Pere Aragonès, al Consell Nacional dels republicans del 29 de juny de 2019 (Horitzontal)

El videpresident del Govern, Pere Aragonès, ha plantejat que la resposta de la sentència ha de ser “conjunta”, “unitària” i “massiva”. A més, el conseller d’Economia i Hisenda també ha recalcat que “ens ha de servir per sumar molta més gent en la defensa d’una solució política”, apel·lant al govern de confrontació que plantegen els líders republicans: “Prefereixo una resposta que aglutini 80% que no una que aixafi el 50%” perquè, segons Aragonès, cal “enfortir les institucions”.

Aragonès ha defensat en una entrevista a TV3 que “totes les institucions han de respondre”i han de tenir “una pota social i pota jurídica”, però no ha parlat d’accions clares. Així, el conseller insisteix amb “el diàleg”: “Haurem de posar els mecanismes”, ha repetit, encara que aquest dilluns Sánchez, protagonitzant un míting propi d’una campanya electoral, deixés clar que el ‘No’ al referèndum és inamobible i no plantegés cap solució per a Cataluya.

La unilateralitat

“L’Estat actua de forma unilateral perque pot fer-ho. Nosaltres ho podem fer? Necessitem una acumulació de forces”. És així com el dirigent republicà ha descartat la via unilateral amb l’Estat, tornant a la convicció d’aglutinar forces després de la sentència. “Vam treballar perquè l’1-O fos una realitat però, davant d’un Estat violent, cal reforçar-nos més”, ha subratllat.