Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

Aragonès retreu a Collboni “un acord fet a Madrid” que li ha donat l’alcaldia: “Barcelona ha de ser decidida a Barcelona”

El president subratlla que Collboni ha estat investit per partits "amb models de ciutat, de país i de societat totalment oposats" i per raons "oposades i contradictòries"

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, recrimina a Jaume Collboni, nou alcalde de Barcelona gràcies al suport d’ERC i Junts, que sobre la seva investidura “es projecta l’ombra d’un acord a nivell d’Estat fet a Madrid entre dos grans partits”. Així, durant la recepció de la nova corporació municipal al Palau de la Generalitat, celebrada just després del ple d’investidura, Aragonès va reblar que“Catalunya ha de ser decidida des de Catalunya i Barcelona ha de ser decidida des de Barcelona”.

Durant la recepció institucional Aragonès va retreure a Collboni haver aconseguit ser alcalde a contrarellotge amb els suports dels comuns i del PP, després que el socialista jurés i perjurés durant la campanya que si no guanyava els comicis, com ha passat, aniria a l’oposició. En aquesta línia, i més enllà de recriminar-li un pacte a Madrid entre PSOE i PP, va subratllar que Collboni havia estat investit per partits “amb models de ciutat, de país i de societat totalment oposats” i per raons “oposades i contradictòries”.

Publicitat

Així i tot, Aragonès va expressar la “plena voluntat de treball compartit, coresponsabilitat i lleialtat institucional pel benestar, el progrés i la llibertat”. Per la seva banda, durant la recepció Collboni va mostrar-se “convençut” que Ajuntament i Govern podran “travar complicitats per estar a l’alçada dels reptes”. El socialista va insistir que cal potenciar el treball conjunt entre institucions i “intensificar-lo pel bé del diàleg, la convivència i la col·laboració institucional”.

Et pot interessar  VIDEO | Puigdemont tornarà a Catalunya el dia del ple d'investidura, però deixarà la política si no és escollit president
Publicitat

Opinió

Minut a Minut