Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Aragonès respon la demagògica afirmació de Carrizosa: “Crec que vostè avui s’ha equivocat”

El president de Catalunya ha lamentat que el dirigent de Cs’ hagi comparat el cas de la família denunciant a Canet amb l’assassinat del regidor Miguel Ángel Blanco a mans d’ETA

Redacció 15/12/2021
El president del Govern, Pere Aragonès, intervé durant la sessió de control al ple del Parlament del 15 de desembre de 2021

Carlos Carrizosa, president del grup parlamentari de Ciudadanos, ha comparat el cas del presumpte assetjament a la família denunciant de Canet de Mar amb l’assassinat a mans d’ETA del llavors regidor d’Ermua, Miguel Ángel Blanco.

Pere Aragonès, president de la Generalitat, s’ha oposat a aquestes afirmacions i ha dit en el ple al Parlament, que “és una comparació que vostè no s’hauria d’atrevir a fer. És un insult a totes les víctimes. Crec que vostè avui s’ha equivocat. Estic convençut que vostè se’n penedirà. Crec que no hauria d’estar permès”.

El periodista Carles Heredia ha valorat la greu afirmació del president de Ciudadanos i ha dit que “em costa decidir quina d’aquestes afirmacions és menys creïble”. Així ha donat a entendre que, precisament, les declaracions de Carrizosa han estat premeditades, i que les ha fet amb ànim electoralista.

També mostra l’estratègia de crispació de Ciudadanos, que utilitza les víctimes del terrorisme per treure’n rèdit polític i que evidencia que la formació taronja està disposada a oposar-se al Govern amb molt pocs escrúpols.