Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Aragonès respon la CUP: “La policia no fa xantatge al Govern”

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha respost les acusacions que el portaveu de la CUP, Xavier Pellicer, va fer el passat dimarts, 18 d’octubre. Pellicer va acusar els Mossos de participar en la “repressió” contra l’independentisme, assegurant que el cos policial havia format part del presumpte espionatge contra l’esquerra independentista, i exigia saber el grau de coneixement que tenien els Mossos. El portaveu de la CUP també va instar l’executiu a actuar davant de “qualsevol ingerència” de comandaments als Mossos en l’agenda política, assenyalant que, per a l’agrupació, la destitució d’Estela és una “maniobra de fons” dels comandaments i sindicats per “actuar com a quart poder de factor”.

La resposta d’Aragonès al portaveu del grup anticapitalista ha arribat avui al Parlament de Catalunya. El cap de l’executiu català ha assegurat que la policia “no fa xantatge al Govern”, i ha reiterat que nomenar comissaris sigui cap ingerència política.

Publicitat

El president de Catalunya, en la mateixa sessió, ha ratificat la seva confiança en el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena. Responent al líder del PSC, Salvador Illa, el qual ha preguntat si Elena havia presentat la seva dimissió després dels últims successos al cos policial, i tal com havien suggerit altres grups de l’oposició, Aragonès ha dit que el conseller “No ho ha fet i gaudeix de tota la meva confiança”.

Et pot interessar  Aragonès defensa continuar ampliant el cos de Mossos fins als 22.000 agents
Publicitat

Opinió

Minut a Minut