Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Aragonès denuncia que el dúmping fiscal “no competirà” amb el teixit econòmic català

|

- Publicitat -

El president del Govern, Pere Aragonès, ha assegurat Madrid i Andalusia “no aconseguiran competir” amb el teixit econòmic català fent dúmping fiscal. Preguntat per si tem per la marxa d’empresaris catalans, Aragonès ha dit que els “ecosistemes econòmics no es creen d’un dia per l’altre” i ha lamentat que el president d’Andalusia, Juanma Moreno Bonilla, intenti “incentivar una guerra territorial”. De totes maneres, Aragonès veu amb bons ulls unes “bases comunes” en fiscalitat a l’estat espanyol, però ha instat el govern de Pedro Sánchez a discutir-ho amb Andalusia i Madrid.

“És una discussió que el govern de l’Estat ha de tenir amb aquells territoris que està aplicant una política neoliberal d’impostos que té un impacte en els serveis públics”, ha dit en una atenció als mitjans des de Nova York. Ara bé, Aragonès ha deixat clar que està en contra d’una “recentralització” en política fiscal i que el seu Govern mantindrà l’impost de patrimoni.

Publicitat

El president d’Andalusia, Juanma Moreno Bonilla, ha convidat els empresaris catalans a tributar a Andalusia després de la rebaixa fiscal. Al seu torn, el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha demanat aquest dimarts que no es faci “demagògia” amb la supressió de l’Impost del Patrimoni anunciada pel president andalús, i ha rebutjat l’harmonització fiscal que propugna ara el ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, tot i que posteriorment Moncloa ha descartat.

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha circumscrit a una idea “a nivell personal” les manifestacions d’Escrivá de recentralitzar impostos per evitar que les comunitats autònomes “competeixin fiscalment” unes amb les altres. Rodríguez ha recordat que l’executiu treballa en el marc del sistema de finançament que reconeix l’autonomia en alguns impostos propis o cedits.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut