Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Aragonès reclama que s’acceleri la firma dels convenis per transferir els 914 MER en infraestructures

El president del Govern recorda que els 384 milions d'euros reservats a la comarca del Maresme arriben 14 anys tard

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reclamat que s’acceleri la firma dels convenis dins del protocol que reserva 914 milions d’euros en infraestructures. Així ho ha dit aquest dijous des del Masnou (Maresme), on ha presentat els 384 milions d’euros per a la pacificació de l’N-II al Maresme i millorar les connexions amb la C-32. Aragonès ha recordat que l’acord arriba 14 anys tard, després que en el document signat el 2009 s’executés menys d’una quarta part, segons ha precisat. Les obres, tal com ha apuntat Aragonès, podrien començar el 2026, un any que es podria “ajustar o avançar” en funció, entre d’altres, de l’arribada dels recursos econòmics.

Els treballs consistiran en construir un carril per a bicicletes i un altre per a vianants al cantó muntanya i deixar un carril per sentit de circulació de vehicles. Unes intervencions que anirien en paral·lel als nou enllaços que es crearien amb la C-32. El gruix important de les obres, ha concretat Aragonès, podria arrencar en uns tres anys i ha subratllat la importància de mantenir diàleg amb els diferents ajuntaments.

Publicitat

Per això, el president del Govern ha instat a la signatura del conveni, així com dels altres tres (intercanviadors de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) amb Rodalies a Sant Cugat del Vallès, l’Eix Pirinenc (N-260) i les millores a l’AP-2 i l’AP-7). I que es faci “el més aviat possible per evitar qualsevol risc” davant la celebració de les eleccions del 23-J que pot comportar canvis en l’executiu espanyol, ha justificat.

En aquest sentit, la consellera de Territori, Ester Capella, ha explicat que s’ha treballat des de fa temps i ha dit que la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, “es confon en els terminis”, després que aquest dimecres assegurés que “en el millor dels casos” caldrien quatre mesos per tirar endavant el conveni del Maresme. Capella ha detallat que “en el protocol de les encomanes de gestió es parla d’immediata signatura” i ha remarcat que “quan hi ha voluntat política es fan les coses”.

Et pot interessar  Turull diu que és "molt trist" proposar un referèndum "des de la solitud i en campanya electoral"

14 anys tard

El president de la Generalitat ha recordat que en el document del 2009 es va executar menys d’una quarta part, amb “actuacions puntuals al llarg de l’N-II i de la comarca”. Aragonès ha recordat que aleshores es van prometre 400 milions d’euros.

Sense inversió a l’R1

Aragonès també ha explicat que la proposta de conveni que han enviat al govern espanyol no contempla millores a la línia ferroviària R1, la que connecta Barcelona amb el Maresme. Però ha indicat que espera que “es portin a terme els compromisos” contemplats en el Pla de Rodalies.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut