Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Aragonès reclama aprovar els pressupostos per avançar en matèries oblidades com la salut mental

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha posat de manifest la importància d’aprovar els pressupostos d’aquest any 2023 per tal de poder avançar en matèries oblidades fins ara, com és el cas de la salut mental. Durant l’acte d’obertura de la reunió de la Taula del Pacte Nacional de Salut Mental d’aquest dimarts, 18 de gener, el president ha anunciat que el projecte pressupostari inclou 30 milions d’euros extra per a salut mental i, en un missatge dirigit al PSC, ha reclamat poder tirar-los endavant.

“Subratllem la necessitat de disposar d’un nou pressupost per fer possibles mesures per fer un pas endavant en salut mental“, ha dit, segons recull l’ACN. Amb aquest anunci, el cap de l’executiu català ha volgut expressar el compromís del Govern amb la salut mental, el pressupost de la qual pel 2023 serà de 521,4 milions, un 4,5% del pes total del pressupost de Salut i que, a més, inclou altres mesures, com ara un increment del 10% dels recursos de suport i ajuda a entitats que treballen en la prevenció i l’atenció en drogodependències i addiccions, un increment de places d’hospitals de dia, un desplegament progressiu dels equips d’atenció domiciliària i la continuació del projecte de reconversió de la llarga estada psiquiàtrica. Amb tot, els recursos han de servir per completar el desplegament del programa d’atenció als trastorns en infants i joves i el de prevenció del suïcidi.

Publicitat

Tanmateix, el president de la Generalitat ha subratllat que per poder complir tot això fa falta aprovar els pressupostos, els quals continuen negociant-se amb el PSC i Junts. Aragonès ha insistit que cal “construir els suports parlamentaris” on hi hagi una “voluntat real”. Un cop més, ha asseverat que els comptes són bons per a la ciutadania i que s’han de poder aprovar.

Et pot interessar  ERC defensa un debat electoral amb Junts i el PSC per "confrontar idees"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut