Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Aragonès reclama “amnistia i autodeterminació” mentre recorda que el conflicte és per la “negativa de permetre a Catalunya decidir el seu futur”

Aragonès diu que el fet "excepcional" que els expresidents de la Generalitat s'hagin de reunir "fora dels límits de l'estat espanyol" és un recordatori que "tenim un conflicte polític pendent de resoldre"

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha participat aquest dilluns juntament amb Carles Puigdemont, Quim Torra, Jordi Pujol i José Montilla en l’acte d’homenatge als 50 anys de la mort del músic català Pau Casals. Tots ells han fet parlaments per recordar el llegat i la lluita del músic català, que va morir tal dia com avui cinquanta anys enrere. Mentre Puigdemont ha fet una correlació entre la lluita de Casals i la que du a terme avui dia l’independentisme, defensant el “deure” de buscar solucions “pel país, la llengua i la seva gent” i no “cap sortida personal”, el president Aragonès ha aprofitat el seu discurs per reclamar “més que mai” l’amnistia i l’autodeterminació.

Aragonès ha qualificat d’un “fet excepcional” que els expresidents de la Generalitat s’hagin de reunir “fora dels límits de l’estat espanyol”, a les “comarques del nord”, arran de la persecució de la justícia espanyola a Carles Puigdemont, a qui ha donat la benvinguda. “Ens hem hagut de reunir fora fruit d’una repressió que encara perdura, aquí recordar el president Carles Puigdemont a qui vull donar la benvinguda“, ha dit.

Publicitat

“Això ens recorda que tenim un conflicte polític pendent de resoldre” ha afirmat Aragonès, tot afegint que el conflicte polític català “no és per repressió sinó per la negativa de l’estat espanyol de permetre a Catalunya decidir lliurement el seu futur”. El president també ha dit que és “imprescindible” avançar en la resolució del conflicte i en trobar una solució “democràtica” per tal que un acte com el d’aquest dilluns “passi a ser una normalitat”. “Per això, reclamem més que mai l’amnistia i l’autodeterminació”, ha afirmat entre forts aplaudiments del públic assistent.

Et pot interessar  Aragonès defensa continuar ampliant el cos de Mossos fins als 22.000 agents

Com no podia ser d’altra manera, Aragonès ha tingut unes paraules en record de Pau Casals i n’ha reivindicat el llegat. També ha dit que en els últims anys s’ha “avançat”, tot i que “no tant com voldríem”. “S’han recuperat les institucions democràtiques però és evident que encara queda molt camí per recórrer, no podem parlar de plenitud nacional perquè encara no hi plenitud democràtica”, ha afirmat. Amb tot, ha tancat la seva intervenció assegurant que “la llibertat nacional i la independència passen per no deixar de construir els elements fonamentals de la nació”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut