Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Aragonès reafirma el compromís del Govern amb el col·lectiu LGTBI+ i reclama “seguir lluitant” davant “posicions reaccionàries”

"Si avui hem pogut avançar a Catalunya és perquè hi ha hagut una combinació de moviment social, d'un moviment d'alliberament que des de fa 50 anys és actiu al nostre país", ha reblat Aragonès

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reafirmat el compromís del Govern de Catalunya amb el col·lectiu LGBTI+ durant una trobada al pati dels Tarongers que ha reunit unes seixanta persones pertanyents al col·lectiu. Durant la trobada, Aragonès ha destacat la importància de mantenir la memòria i la lluita davant de les “posicions reaccionàries” que estan emergint a tot el país, així com la necessitat de “visibilitzar el col·lectiu de gent gran LGTBI+”, tot assegurant que el Govern en vol ser “còmplice” a través d’un “treball transversal”. En aquest sentit, ha expressat el suport del Govern per a “visibilitzar” aquest col·lectiu i ha anunciat un treball transversal per a aconseguir-ho.

Durant l’acte, que ha congregat una seixantena de persones del col·lectiu LGBTI+, el president ha defensat el dret de viure dignament i lliurement amb la pròpia orientació sexual. Ha recordat que l’avanç a Catalunya en aquesta matèria és fruit d’un moviment social actiu al país durant els últims 50 anys. “Si avui hem pogut avançar a Catalunya és perquè hi ha hagut una combinació de moviment social, d’un moviment d’alliberament que des de fa 50 anys és actiu al nostre país”, ha reblat Aragonès.

Publicitat

Aragonès ha posat en relleu la celebració del Dia de l’Orgull a Palau durant els últims tres anys i ha subratllat la dedicació d’aquest any a l'”orgull més gran”, fent referència a la qüestió transgeneracional i la importància de la diversitat en la societat catalana.

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, també ha intervingut en l’acte, destacant el paper fonamental del col·lectiu de persones grans LGBTI+ en la construcció d’un país amb més drets i llibertats. Ha reconegut la seva lluita històrica i l’encès que han transmès perquè aquesta lluita continuï avançant.

Et pot interessar  Aragonès proposa una conselleria específica per a la llengua catalana si torna a ser president
Publicitat

Opinió

Minut a Minut