Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Aragonès pressiona des del Congreso a Sánchez reclamant-li responsabilitats pel ‘Catalangate’

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, ha traslladat aquest dijous al Congrés dels Diputats l’onada expansiva pel ‘Catalangate’, el cas l’espionatge a 65 polítics, advocats, activistes i institucions de Catalunya mitjançant el sistema Pegasus. Aragonès ha advertit el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que cal celeritat en l’assumpció de responsabilitats al seu executiu, perquè actualment el nivell de confiança “és zero” i mentre no es restauri ERC no podrà mantenir el suport al govern espanyol al Congrés dels Diputats. La qüestió, ha advertit, no es resoldrà només amb una reunió personal amb Sánchez, calen “actuacions” per esclarir els fets.

Aragonès ha llançat el missatge a les portes del Congrés després de mantenir una reunió amb representants de les forces polítiques que han estat espiades: ERC, Junts, PDeCAT, CUP i Bildu, i també amb els portaveus de Podem i del PNB.

Publicitat

Tots ells ja havien registrat aquest dimecres la petició per a la creació d’una comissió d’investigació que aclareixi el que el president descriu com el cas d’espionatge “més greu de la democràcia espanyola”.

El president ha recordat que els fets “no poden quedar impunes” i cal “transparència i l’assumpció de responsabilitats”. Per això ha reclamat que es constitueixi la comissió d’investigació, un fet “indispensable”.

A més, ha reclamat al govern espanyol que posi en marxa les investigacions internes que calgui “amb supervisió independent” per “aportar tota la transparència”.

Demana celeritat

“Cal que s’assumeixin responsabilitats, i no ens podem eternitzar ni deixar passar el temps”, ha dit perquè “no tolerarem que la solució que tingui al cap el govern espanyol sigui només el pas del temps”.

Segons Aragonès calen “responsabilitats i transparència per saber qui hem estat els espiats, qui va donar l’ordre, qui n’estava assabentat, quines dades han obtingut i perquè”.

“En una democràcia els ciutadans hem de tenir la nostra privacitat garantida, també els càrrecs electes, perquè puguem fer la nostra tasca”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut