Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Aragonès porta a Europa la seva preocupació per com Espanya “gestiona el ‘Catalangate'”

|

- Publicitat -

El president del Govern, Pere Aragonès, ha traslladat a l’eurocomissiari de Justícia, Didier Reynders, la “preocupació” de l’executiu català “per com les autoritats de l’estat espanyol estan gestionant” el ‘Catalangate’. En una atenció als mitjans després de la reunió a la seu de la Comissió Europea, Aragonès ha assegurat que l’ús del programari Pegasus per espiar una seixantena de polítics i activistes independentistes és una “qüestió que genera interès” a Brussel·les.

Després de la reunió, el president de Catalunya ha atès els mitjans, als quals ha explicat que ha traslladat la preocupació de Catalunya per la gestió que Espanya fa del ‘Catalangate’, remarcant també que l’executiu comunitari comparteix “preocupació” pels casos d’espionatge.

Publicitat

En general, Aragonès ha fet una valoració “molt positiva” de la reunió amb Reynders, especialment per la normalització de les relacions amb les institucions de la Unió Europea. “Valorem molt positivament que es recuperin unes relacions normalitzades”, ha destacat el cap del Govern. Des de Presidència subratllen que, apostant per la taula de diàleg amb el govern espanyol, a l’executiu català se l’escolta més a Brussel·les. També aclareixen que la reunió d’aquest dijous amb Reynders s’havia pactat al mes de maig, és a dir, abans que JxCat decidís marxar del Govern.

Et pot interessar  Aragonès, a la gola del llop, defensa l'amnistia, el finançament singular i el referèndum i avisa que "són inevitables"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut