Dijous, 29 d'octubre de 2020 - Edició 826
La República

Aragonès ofereix la mà d’ERC a Sánchez però li reclama abordar la “irresolta qüestió catalana”

El vicepresident avisa que “la taula de diàleg i negociació haurà de reobrir-se quan la pandèmia passi a un segon terme”

Avatar
Agències 20/04/2020
Primer pla del vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, al ple del Parlament del 4 de març de 2020 (Horitzontal)

El vicepresident del Govern i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha estès la mà de la seva formació al president espanyol, Pedro Sánchez, per acordar mesures per fer front al coronavirus i als seus efectes sobre l’economia, però ha advertit que “aquest suport no servirà de res si se segueix sense tractar la irresolta qüestió catalana”. En un article a ‘El País’, el líder republicà ha demanat a Sánchez que sigui “valent” perquè les demandes d’amnistia i d’un referèndum “segueixen allà”. “La taula de diàleg i negociació haurà de reobrir-se quan la pandèmia passi a un segon terme”, ha conclòs Aragonès, que també ha avisat que la urgència de la crisi sanitària “no significa que el conflicte polític ja no existeixi”.

“Els conflictes no resolts no s’arreglen sols, s’agreujen”, ha asseverat, per això ha subratllat que “ni Espanya ni Catalunya poden permetre’s viure d’esquenes deu anys més sense buscar solucions”. A Sánchez també l’ha instat a no “amagar el cap sota l’ala” ni “intentar acontentar una dreta política, mediàtica i judicial” que ha definit com a l'”Espanya blava”. “Per ser part de la solució, els republicans catalans som i serem asseguts a la taula”, ha conclòs”.

Relacionats